Налазите се |
РАЗГОВОР, Миленко Пајић: Музеј изгубљених писама
РАЗГОВОР, Миленко Пајић: Музеј изгубљених писама Очевина, Mиленко Пајић 10. јануар 2014.
Париз обучавао Тачијеве терористе
Париз обучавао Тачијеве терористе бројних бестселера, увек заинтересован за наличје званичних верзија догађаја и биографија, Пеан као црвену нит следи аферу о трговини органима, готово непознату широкој француској публици. Он ексклузивно открива и како је пре бомбардовања 1999. године француска контраобавештајна служба обучавала припаднике ОВК-а, а да француска војска о томе ништа није знала, како су француске трупе побиле 15 припадника ОВК-а у Дечанима и како су се сукобиле са Британцима. Превод Пеанове књиге ускоро ће се појавити у Србији. 3. новембар 2013.
Нова сексуална револуција за нове Европљане
Нова сексуална револуција за нове Европљане од Дантеа до Шекспира, од Балзака до Роселинија, ...Аутор: Умберто Еко
...поред програма размјене студената Ерасмус, у оквиру којег се млади из различитих земаља заљубљују и рађају нову генерацију Европљана. ...
23. август 2013.
ЛОНДОНСКИ ПОГЛЕД НА БАЛКАНСКИ РАТ И МИР
ЛОНДОНСКИ ПОГЛЕД НА БАЛКАНСКИ РАТ И МИР Срби и Хрвати ускоро ће опет бити заједно 23. мај 2013.
Милован Данојлић: Нове поделе опасан луксуз
Милован Данојлић: Нове поделе опасан луксуз Нове поделе опасан луксуз 10. мај 2013.
СРБИЈА ПАТИ ОД ЛОШЕ НЕЈЕДНАКОСТИ
СРБИЈА ПАТИ ОД ЛОШЕ НЕЈЕДНАКОСТИ Бранко Милановић (1953) докторирао је на Економском факултету у Београду. Ради у истраживачком оделењу Светске банке и бави се темом неједнакости и глобализације. Сарадник је Карнегијеве задужбине за међународни мир у Вашингтону и професор на универзитетима Џонс Хопкинс и Мериланд. Његова последња књига „Одвојени светови”, објављена 2005 у САД и преведена на шест језика (укључујући и српски), даје детаљну анализу неједнакости између различитих земаља света и појединаца. Од средине 80-их коментарише у многим југословенским/српским и страним часописима друштвена и политичка збивања на Балкану и у свету. Тренутно је гостујући професор на Универзитету Карлос III у Мадриду. 14. април 2013.
За углед Србије у свету
За углед Србије у свету Филозофска школа Фелиx Ромулиана настојаће да из овог зачараног круга антагонистичке конфронтације модернизатора и антимодерниста изађе не залагањем за утопистички сан о крају ривалског односа између различитих развојних стратегија, већ упућивањем на чињеницу да је плурализација, а не радикална конфронтација суштина модернитета. 6. март 2013.
Прави заокрет још чекамо
Прави заокрет још чекамо Саша Хаџи Танчић о своје четири нове књиге, угроженој традицији, буџету за културу: Био би ред да репрезенти српске културе изразе отпор стратешком распамећивању, ништилачкој култури заборава и самозаборава 5. фебруар 2013.
„Кочићево перо“ и „Кочићева књига“ за Гласниковог аутора
„Кочићево перо“ и „Кочићева књига“ за Гласниковог аутора Владан Матијевић добитник је награде „Кочићево перо“ за зиму 2012. за књигу Мемоари, амнезије у издању Гласника – саопштено је у понедељак, 11. децембра из Задужбине „Петар Кочић Бањалука–Београд".

Oсим награде „Кочићево перо“ која се додељује четири пута годишње, на крају сваке године један од четири добитника те награде добија награду „Кочићева књига“ која је овај пут такође додељена Матијевићу, а за висока достигнућа у савременој књижевности и оданост лепоти Кочићеве речи и мисли.

Одлуку је једногласно донео жири у саставу Вида Огњеновић, Миљенко Јерговић и Никола Вуколић.

11. децембар 2012.
Жена све може, јер мора
Жена све може, јер мора ..., јер мора. Александра Слађана Милошевић, ауторка енциклопедије о моћи нежнијег пола у развоју цивилизације 10. октобар 2012.
1 2 3