Налазите се |
Презимена луда налазе се свуда (Вечерње новости, Култура)
Презимена луда налазе се свуда (Вечерње новости, Култура)
ЗАНИМЉИВИ СРПСКИ ПРЕЗИМЕНИК, Српкa Лештарићa
3. мај 2014.
Тајно братство ознаша - моћно и недодирљиво (Вечерње новости, Друштво)
Тајно братство ознаша - моћно и недодирљиво (Вечерње новости, Друштво)
МАЧ РЕВОЛУЦИЈЕ - ОЗНА у Југославији 1944-1946. Косте Николића
2. април 2014.
РАЗГОВОР, Миленко Пајић: Музеј изгубљених писама
РАЗГОВОР, Миленко Пајић: Музеј изгубљених писама Очевина, Mиленко Пајић 10. јануар 2014.
Париз обучавао Тачијеве терористе
Париз обучавао Тачијеве терористе бројних бестселера, увек заинтересован за наличје званичних верзија догађаја и биографија, Пеан као црвену нит следи аферу о трговини органима, готово непознату широкој француској публици. Он ексклузивно открива и како је пре бомбардовања 1999. године француска контраобавештајна служба обучавала припаднике ОВК-а, а да француска војска о томе ништа није знала, како су француске трупе побиле 15 припадника ОВК-а у Дечанима и како су се сукобиле са Британцима. Превод Пеанове књиге ускоро ће се појавити у Србији. 3. новембар 2013.
Нова сексуална револуција за нове Европљане
Нова сексуална револуција за нове Европљане од Дантеа до Шекспира, од Балзака до Роселинија, ...Аутор: Умберто Еко
...поред програма размјене студената Ерасмус, у оквиру којег се млади из различитих земаља заљубљују и рађају нову генерацију Европљана. ...
23. август 2013.
ЛОНДОНСКИ ПОГЛЕД НА БАЛКАНСКИ РАТ И МИР
ЛОНДОНСКИ ПОГЛЕД НА БАЛКАНСКИ РАТ И МИР Срби и Хрвати ускоро ће опет бити заједно 23. мај 2013.
Милован Данојлић: Нове поделе опасан луксуз
Милован Данојлић: Нове поделе опасан луксуз Нове поделе опасан луксуз 10. мај 2013.
СРБИЈА ПАТИ ОД ЛОШЕ НЕЈЕДНАКОСТИ
СРБИЈА ПАТИ ОД ЛОШЕ НЕЈЕДНАКОСТИ Бранко Милановић (1953) докторирао је на Економском факултету у Београду. Ради у истраживачком оделењу Светске банке и бави се темом неједнакости и глобализације. Сарадник је Карнегијеве задужбине за међународни мир у Вашингтону и професор на универзитетима Џонс Хопкинс и Мериланд. Његова последња књига „Одвојени светови”, објављена 2005 у САД и преведена на шест језика (укључујући и српски), даје детаљну анализу неједнакости између различитих земаља света и појединаца. Од средине 80-их коментарише у многим југословенским/српским и страним часописима друштвена и политичка збивања на Балкану и у свету. Тренутно је гостујући професор на Универзитету Карлос III у Мадриду. 14. април 2013.
За углед Србије у свету
За углед Србије у свету Филозофска школа Фелиx Ромулиана настојаће да из овог зачараног круга антагонистичке конфронтације модернизатора и антимодерниста изађе не залагањем за утопистички сан о крају ривалског односа између различитих развојних стратегија, већ упућивањем на чињеницу да је плурализација, а не радикална конфронтација суштина модернитета. 6. март 2013.
Прави заокрет још чекамо
Прави заокрет још чекамо Саша Хаџи Танчић о своје четири нове књиге, угроженој традицији, буџету за културу: Био би ред да репрезенти српске културе изразе отпор стратешком распамећивању, ништилачкој култури заборава и самозаборава 5. фебруар 2013.
1 2 3