ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: MICROSOFT POWER POINT 2010
Поглед у књигу
ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: MICROSOFT POWER POINT 2010 модул 6
прво издање, 2012
15 х 23 цм
140 стр.
броширан повез
латиница
ISBN: 978-86-519-1651-2
Пуна цена:
880,00 ДИН

Цена на сајту:
748,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Функције и погодности програма PowerPoint 2010

Microsoft PowerPoint 2010 вам пружа више начина за креирање и дељење динамичких презентација са корисницима него икада раније. Узбудљиве нове звучне и визуелне могућности омогућавају вам да испричате јасну, филмску причу која се лако креира, а оставља јак утисак при гледању.

Поред тога, PowerPoint 2010 вам омогућава да радите истовремено са другим особама или да објавите презентацију на мрежи и приступате јој са било ког места помоћу Веба или паметног телефона.

Креирање изванредних презентација

PowerPoint 2010 пружа нове и побољшане алатке које ваше презентације чине моћнијим.

• Уградите и уредите видео запис из програма PowerPoint. Сада можете додати постепено појављивање па ишчезавање, ефекте обликовања, можете обележити сцене и скратити видео записе како би утисак при раду са мултимедијалним презентацијама био професионалан. А пошто уграђени видео записи постају део PowerPoint prezentacije, не морате да управљате додатним датотекама приликом дељења са другима.

• Користите нове и побољшане алатке за уређивање слика – укључујући разне уметничке ефекте и напредне алатке за исправке, боје и изрезивање – како бисте сваку слику у презентацији прецизно подесили да изгледа најбоље што може.

• Додајте динамичке 3-Д замене слајдова и реалистичније ефекте анимације како бисте ухватили пажњу корисника.

Управљање презентацијама помоћу алатки које штеде време и поједностављују рад

Много је једноставније креирати презентације и управљати њима када радите онако како желите.

• Компримујте видео и звук у презентацији да бисте смањили величину датотеке ради једноставног дељења и побољшаних перформанси репродуковања. Опција за компримовање медија је само једна у низу нових функција доступних у новом приказу „Microsoft Office Backstage™“. Приказ „Backstage“ замењује традиционални мени „Датотека“ у свим Office 2010 апликацијама како би обезбедио централизовани и организовани простор за све задатке управљања презентацијама.

• Једноставно прилагодите побољшану траку да би потребне команде биле најприступачније. Креирајте прилагођене картице или чак прилагодите уграђене картице. Помоћу програма PowerPoint 2010 ви имате контролу.

Успешнији заједнички рад

Ако сте ви једна од многих особа које раде са другима на презентацијама и пројектима, PowerPoint 2010 је савршена алатка за вас.

• Емитујте своју пројекцију слајдова особама на другим локацијама, чак и ако немају инсталиран PowerPoint. Креирајте видео запис своје презентације – укључујући замене, анимације, пратећу причу и временске распореде – који ћете поделити са свима у било ком тренутку после емитовања уживо.

• Користите нове могућности коауторства да бисте уредили исту презентацију истовремено са особама на другим локацијама. Можете чак и да разговарате док радите, директно из програма PowerPoint.

• Ако радите у предузећу које користи Microsoft SharePoint Foundation 2010, ова функционалност може да се користи у оквиру заштитног зида. Помоћу програма Microsoft Lync i Office Communicator који је сада интегрисан у неколико Office 2010 апликација, можете приказати информације о присутности да бисте видели доступност других аутора и покренули размену тренутних порука или гласовне позиве директно у програму PowerPoint.

• Ако радите у малом предузећу или PowerPoint користите код куће или за школу, функције коауторства можете искористити путем услуге Windows Live. Све што вам је потребно је бесплатни Windows Live налог да бисте истовремено уређивали презентације са другима. Налог за размену тренутних порука (као што је бесплатни Windows Live Messenger) потребан је да бисте приказали присутност аутора и покренули разговор путем размене тренутних порука.

Приступ садржају и његово дељење са више места

Ваше идеје, рокови, пројекти и хитни задаци не дешавају се увек прикладно када сте за својим столом. Срећом, сада имате могућност да завршите послове било када и било где, са Веба или чак и са свог паметног телефона.

Microsoft PowerPoint Web App је пратилац програма Microsoft PowerPoint на мрежи који вам омогућава да проширите свој утисак при раду са програмом PowerPoint на прегледач. Прикажите верзију својих презентација велике тачности, извршите мала уређивања или прикажите пројекцију слајдова презентације. Користите познати PowerPoint интерфејс и неке од истих алатки за обликовање и уређивање са скоро сваког рачунара који има Веб прегледач.

Microsoft PowerPoint Mobile омогућава вам да приказујете и уређујете презентације на телефону. PowerPoint слајдови приказују се преко целог екрана са богатом графиком и ефектима анимације. Одржите неприпремљену презентацију или превазиђите приказивање и уносите уређивања у текст слајда или белешке говорника.