КОРИШЋЕЊЕ БАЗА ПОДАТАКА: MICROSOFT ACCESS 2010
Поглед у књигу
КОРИШЋЕЊЕ БАЗА ПОДАТАКА: MICROSOFT ACCESS 2010 модул 5
прво издање, 2012
15 х 23 цм
108 стр.
броширан повез
латиница
ISBN: 978-86-519-1646-8
Пуна цена:
770,00 ДИН

Цена на сајту:
731,50 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.
Функције и погодности софтвера Access 2010 базе података
Microsoft Access 2010 је једноставан, са спремним предлошцима и моћним алаткама које остају релевантне док подаци све више расту.

Access 2010 вам омогућава да искористите информације у потпуности – чак и ако нисте стручњак за базе података. Помоћу нових додатих Веб база података, Аццесс повећава снагу података, олакшавајући праћење, извештавање и дељење са другима. Подаци вам никад неће бити удаљенији од најближег Веб прегледача.

Брже и лакше прављење база података
Заборавите на дуготрајан процес учења. Предлошци спремни за употребу и компоненте које је могуће поново користити чине Access 2010 брзим и једноставним решењем за базе података.

Започните са радом помоћу само неколико кликова. Пронађите нове уграђене предлошке које можете почети да користите без прилагођавања или изаберите предлошке са локације Office.com и прилагодите их својим потребама.

Направите базе података са новим модуларним компонентама помоћу нових делова апликације и додајте у базу података унапред уграђене Access компоненте за уобичајене задатке уз само неколико једноставних кликова мишем.
 
Креирање упечатљивијих образаца и извештаја
Access 2010 вам пружа иновативне алатке које бисте очекивали од система Microsoft Office да вам помогну у креирању професионалних, информативних образаца и извештаја.

Условно обликовање сада подржава траке података и сада можете управљати правилима за условно обликовање из једног интуитивног приказа.

Додатак Оффице тема у програму Access 2010 пружа вам могућност да координирате бројним објектима база података уз само неколико кликова мишем и у великој мери поједностављује обликовање.
Добијање лакшег приступа одговарајућим алаткама у правом тренутку
Пронађите потребне команде када желите и на месту на којем желите.
 
Једноставно прилагодите побољшану траку да бисте повећали приступачност команди које су вам потребне. Креирајте прилагођене картице или чак прилагодите уграђене картице. Access 2010 вам омогућава да увек имате контролу.

Управљајте базама података и добијте бржи, директнији пут до алатки за базе података из новог приказа „Microsoft Office Backstage™“. Приказ „Backstage“ замењује традиционални мени „Датотека“ у свим Office 2010 апликацијама како би обезбедио централизован и организован радни простор за управљање базама података и прилагођавање утиска при раду у програму Access.
 
Додавање аутоматизације и сложених израза без писања реда кода
Access 2010 вам пружа могућност да сами будете пројектант тако што вам пружа поједностављене алатке једноставне за коришћење – чак и ако себе сматрате корисником на почетничком нивоу када је реч о базама података.

Побољшана израда израза у великој мери поједностављује формуле и изразе помоћу алатке ИнтеллиСенсе. Смањите грешке и проведите више времена у фокусирању на израду базе података.

Уз обновљени дизајнер макроа, сада је лакше додати основну логику у базу података. Ако сте искусни корисник програма Access, увидећете да су побољшања интуитивнија за креирање сложене логике и омогућавају вам да проширите апликацију базе података.

Проналажење централизованог „терена за слетање“ података
Access 2010 пружа лаке начине за обједињавање података и повећање квалитета рада.

Укључите Веб услуге и податке услуга пословног повезивања за Microsoft SharePoint 2010 директно у апликацију коју креирате. Сада се са изворима података можете повезати путем нових додатих протокола Веб услуге.
Увезите и повежите податке из широког опсега других спољних извора као што су Microsoft Excel, Microsoft SQL Server, Microsoft Outlook и други. Прикупите и ажурирајте податке путем е-поште – сервер није потребан.

Нови начини приступа базама података
Нове додате Access услуге у систему Microsoft SharePoint Server 2010 омогућавају вам да базе података учините доступним на Вебу помоћу нових Веб база података.

Одмах почните са сарадњом. Објавите базе података на мрежи, а затим им приступите, прикажите их и уређујте их са Веба. Корисници без Access клијента могу да отворе Веб обрасце и извештаје преко прегледача и њихове промене се аутоматски синхронизују.
 
Без обзира на то да ли сте велика корпорација, власник малог предузећа, непрофитна организација или само тражите ефикасније начине за управљање личним информацијама, Access 2010 вам олакшава да ствари обавите брже, флексибилније и са бољим резултатима.