САБРАНА ДЕЛА ФРАНЦА КАФКЕ
САБРАНА ДЕЛА ФРАНЦА КАФКЕ прво коло
приредио и превео Аћин Јовица, прво издање, 2022, 13,5 х 20 цм, тврд повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2598-9
Пуна цена:
11.220,00 ДИН

Цена на сајту:
10.659,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
10.098,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Прво коло садржи књиге:

НЕСТАЛА ОСОБА
ПРОЦЕС
ЗАМАК
САБРАНЕ ПРИЧЕ 1
САБРАНЕ ПРИЧЕ 2
САБРАНЕ ПРИЧЕ 3
САБРАНИ ЦРТЕЖИ
РАЗГОВОРИ СА КАФКОМ / О КАФКИ

Са првим колом сабраних дела Франца Кафке, у јединственом издавачком подухвату Службеног гласника, први пут имамо све што је, до последњег фрагмента, у свом кратком животу, у креативној прози написао горостас светске књижевности.

Превод је урађен са ослонцем на факсимилна издања аутентичних рукописних изворника. Ништа није мењано, додавано нити одузимано. Композиција и редослед поглавља у романима пренесени су у најверодостојнијој верзији. У корпусу свих прича и приповедних одломака и нацрта, необјављених за пишчевог живота, приличан је број до данас нама незнаних и код нас непревођених.

У овој колекцији је и збирка свих његових цртежа, међу којима су и новооткривени. Најзад, колекцији је приложен и једини аутентичан разговор с писцем, као и сабрани записи Валтера Бенјамина о Кафки, који су од њиховог настанка до данас остали најподстицајнији увиди у тешко решиву и болну загонетку о моћном и универзалном смислу који је прашки књижевник уткао, као мало ко други, у своје незаборавно дело.

Књиге су опремљене допунским објашњењима, подацима о тексту и његовим изворницима, хронологијом, књижевним коментарима цртежа, као и драгоценим поговорима, који потичу од Јовице Аћина, једног од наших најупућенијих познавалаца и вишедеценијског преводиоца веледела Франца Кафке.

Ово издање је повратак извору, јер и пишчево дело као да жели да нас са странпутица нашег времена врати изворима и избави из лавиринта у којем себе опасно залуђујемо. Са Кафком нам понешто у свету бива јасније, а онда није све изгубљено.