САБРАНЕ ПРИЧЕ 2
САБРАНЕ ПРИЧЕ 2
приредио и превео Јовица Аћин, прво издање, необјављено за живота, коло 1, књ. 5, 2022, 13,5 х 20 цм, 414 стр., тврд повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2594-1
Пуна цена:
1.650,00 ДИН

Цена на сајту:
1.567,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.485,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Љубав је кад сте ви нож који заривам у себе.

Први пут код нас имамо све што је, до последњег фрагмента, у свом кратком животу, у креативној прози написао Франц Кафка, један од горостаса светске књижевности. У овој колекцији је и збирка свих његових цртежа, међу којима су и новооткривени. Најзад, колекцији је приложен и једини аутентичан разговор с писцем, као и сабрани записи Валтера Бенјамина о Кафки, који су од њиховог настанка до данас остали најподстицајнији увиди у нерешиву и болну загонетку о моћном и универзалном смислу који је прашки књижевник уткао, као мало ко други, у своје незаборавно дело.

Кафка се обраћа свакоме од нас. Он описује борбу која не прихвата ни победу ни пораз, а ипак не може да утихне нити да се оконча. Он лично је водио борбу са оцем, са књижевношћу и са женским светом, а сва та три вида борбе бивају код њега преведена у дубину, где их уобличава у духовну борбу.

Морис Бланшо