САБРАНЕ ПРИЧЕ 1
САБРАНЕ ПРИЧЕ 1
приредио и превео Јовица Аћин, прво издање, објављено за живота, коло 1, књ. 4, 2022, 13,5 х 20 цм, 370 стр., тврд повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2593-4
Пуна цена:
1.320,00 ДИН

Цена на сајту:
1.254,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.188,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Мислим да треба да читамо само оне књиге које нас рањавају.

Први пут код нас имамо све што је, до последњег фрагмента, у свом кратком животу, у креативној прози написао Франц Кафка, један од горостаса светске књижевности. У овој колекцији је и збирка свих његових цртежа, међу којима су и новооткривени. Најзад, колекцији је приложен и једини аутентичан разговор с писцем, као и сабрани записи Валтера Бенјамина о Кафки, који су од њиховог настанка до данас остали најподстицајнији увиди у нерешиву и болну загонетку о моћном и универзалном смислу који је прашки књижевник уткао, као мало ко други, у своје незаборавно дело.

Кафка је чудесном имагинативном снагом описао будуће концентрационе логоре, будућу непостојаност закона, будући апсолутизам државног апарата.

Бертолд Брехт

Упркос свему, Кафка не припада низу новијих предсказивача. Tо доказује и чињеница да нас приликом читања његових најјезивијих и најокрутнијих прича, које је стварност ипак испунила, чак их и премашила, још обузима осећање нестварног.

Хана Арент