СИНДИКАТИ И ПОЛИТИКА
Поглед у књигу
СИНДИКАТИ И ПОЛИТИКА
саиздаваштво са Центром за развој синдикализма
прво издање, 2012
15 х 23 цм
256 стр.
броширан повез
латиница
ISBN: 978-86-519-1580-5
Пуна цена:
770,00 ДИН

Цена на сајту:
99,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.
У едицији Синдик Центар за развој синдикализма у саиздаваштву са ЈП Службени гласник објављује истраживачке и теоријске радове о синдикалним и радничким темама.
 
Синдикати Србије су данас у великој кризи. Успони и кризе делови су уобичајеног развоја организација и институција савремене цивилизације. Лоше је, међутим, што синдикати немају одговоре на питања која поставља криза. Делује да је криза прихваћена као једини облик синдикалне егзистенције. Едиција Синдик треба да допринесе разбијању те равнодушности.
 
Синдикатима Србије данас недостају стручност (експертиза, наука, истраживања) у приступу, и дебата и расправа као форме иницирања и дисеминације новог приступа при решавању питања које намеће криза. Едиција Синдик могла би да буде један од иницијатора таквог приступа!
 
Друштвени актери прилично су равнодушни према кризи синдикализма. Синдикати су препуштени тихом (и само повремено бучном) нестајању. Може се разумети, али не и оправдати, равнодушност социјалних партнера (државе и послодаваца) и политичких партија, али зашто је равнодушно цивилно друштво? Едиција Синдик и Центар за развој синдикализма први су представници активног односа цивилног друштва и његових организација према синдикатима.