Налазите се | БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА | Колекција СРБИЈА И КОМЕНТАРИ
ВИДИ ЧУДА I
Поглед у књигу
ВИДИ ЧУДА I
саиздаваштво са Народном библиотеком „Стефан Првовенчани“
прво издање, 2012
19 х 25 цм
200 стр.
броширан повез
ћирилица
978-86-519-1270-5
Пуна цена:
1.210,00 ДИН

Цена на сајту:
220,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

КЊИГА ВЕЛИКА ТАМАН КОЛИКИ ЈЕ И СВЕТ

Рачуна се да је стари свет имао седам светских чуда.  Није се знало шта је веће од већег: пирамиде, храмови,  огромни вртови, дивовске скулптуре, небопарни светионици...  Рачуна се и да нови свет има седам светских чуда. Ова чуда су још већа од старих, све неки зидови, палате, градови, оријашки споменици... У сваком случају, судећи макар по светским чудима, може се рећи – стари свет није био мали, а овај нови свет је још и о-хо-хо већи.

Е, али, види сад чуда, не може се рећи ни да je један једини  човек мањи од целог света. Судећи баш по чудима. Јер, човека  чине и његова чуда, и оно што је за њега чудо, па и то у којој  мери је спреман да свет око себе доживи као чудо.

Зато је Гордана Тимотијевић, приређивач ове књиге, замолила седам српских писаца да опишу по седам чуда из свог детињства. Зато су Светлана Велмар Јанковић, Раша Попов, Градимир Стојковић, Мошо Одаловић, Поп Д. Ђурђев, Весна Алексић и Дејан Алексић то и учинили. Зато су сви они лепо сели и описивали, и описивали: трешње, пријатеље, птице... квочке, мишеве, краљевске рођендане... матроска одела, лагуме, филмове... бунаре, хлебове, јабуке... слепе мишеве, усне хармонике, звезде... месец, бицикле, возове... слова, праћке, па и сам центар ваздуха. Седели су, и баш онако како треба, зачуђено – описивали свет. И, да видиш чуда, када су свему придодате и цртежи Младена Анђелковића – сабрала се ова књига велика таман колики је и свет. Ни већа ни мања.

Што би се рекло: чудо једно! Које ће се наставити све док

будемо спремни да чуда око себе видимо!

Горан ПетровићПоподне, 25. октобра, петог дана актуелног Београдског сајма књига, на штанду Гласника обележило је потписивање књиге Види чуда, која је недавно објављена у колекцији Србија и коментари. Гордана Тимотијевић, приређивач ове књиге, замолила је седам српских писаца -- Светлану Велмар Јанковић, Рашу Попова, Градимира Стојковића, Мошу Одаловића, Поп Д. Ђурђева, Весну Алексић и Дејана Алексића да опишу седам чуда из свог детињства, а они су се јуче потписивали књиге и дружили се са свим заинтересованим посетиоцима Гласниковог штанда.