МЕДИТЕРАНСКА НАДАХНУЋА
МЕДИТЕРАНСКА НАДАХНУЋА
изабрао и превео Коља Мићевић
прво издање
2010
13 х 20,5 цм
708 стр.
броширан повез
ћирилица
978-86-519-0657-5
Пуна цена:
1.980,00 ДИН

Цена на сајту:
550,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
550,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
550,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ПЛИВАЊЕ
Чини ми се да се проналазим и препознајем док улазим у ту свеопшту воду. Уопште се не разумем у сетве и жетве.
            Ништа за мене у Георгикама.
            Али, бацити се у масу и покрет, делати до својих крајњих могућности, од потиљка до палца на нози; обртати се у чистој и дубокој супстанцији; пити и избацивати ту божанску горчину, то је за моје биће игра равна љубави, чин којим моје тело открива све знакове и моћи, као што се једна рука отвара и затвара, говори и дела. У мору, читаво тело се даје, узима, зачиње, троши и као да жели да исцрпе све своје могућности. Оно жели да угради ту воду, да је обгрли, оно постаје лудо од живота и своје слободне покретљивости, оно је поседује, оно израђа с њом хиљаде најчуднијих идеја. Захваљујући њој, човек сам какав желим да јесам. Моје тело постаје директни инструмент духа, а ипак творац свих својих идеја.
            Све ми постаје јасно. Схватам шта би љубав могла да буде у својој коначности. Сувишак стварнога! Миловања јесу сазнање. Дела љубавника била би модели стварања.
            ...
            Најзад корачам огромном плажом, дрхтећи и пијући ветар. Срећни босоноги човек, ходам пијан од хода по огледалу које непрестано глача нежан вал.

(Пол Валери)