ЕНЦИКЛОПЕДИЈСКИ РЕЧНИК МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА И МЕЂУНАРОДНИХ ОДНОСА
Поглед у књигу
ЕНЦИКЛОПЕДИЈСКИ РЕЧНИК МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА И МЕЂУНАРОДНИХ ОДНОСА
прво издање, 2010.
19 х 26 цм, 1.192 стр.
тврди повез, латиница
978-86-519-0509-7
Пуна цена:
3.080,00 ДИН

Цена на сајту:
990,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
990,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
990,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Више од 5.000 одредница пружа исцрпан преглед развоја међународног права и свеобухватан увид у политичке, безбедносне, економске, финансијске и друге међународне односе током историје и данас. Обрађује појмове из области дипломатије, међународне политике, економије, међународног јавног, приватног, привредног и униформног права, војна и безбедносна питања, битке, ратове, ратно и хуманитарно право, мировне и др. међународне конференције и уговоре, међународне спорове, проблем разоружања, људска права, међународно кривично право, право мора, речно право, космичко право, право заштите човекове средине, политичку географију (историјску и актуелну), све важније универзалне и регионалне међународне организације ...  

Представљен ЕНЦИКЛОПЕДИЈСКИ РЕЧНИК Бориса Кривокапића
26. ФЕБРУАР 2011.                    
 
Енциклопедијски речник међународног права и међународних односа проф. др Бориса Кривокапића представљен је у петак 25. фебруара на Правном факултету Универзитета у Београду.
 
O Речнику су говорили: проф. др Стеван Ђорђевић, др Славенко Терзић, проф. др Родољуб Етински, проф. др Предраг Симић и аутор.
 
Реч је о књизи која обухвата широк спектар тема, занимљивих не само правницима већ и радозналим читаоцима. Енциклопедијски речник води читаоце кроз узбудљив лавиринт појмова, пружајући безброј занимљивих статистичких података (о најдужем и најкраћем рату, мировним мисијама, државним границама, дубокоморском дну итд.). 
 
Професор Кривокапић је нагласио да се готово читав живот бави међународним правом, подсетивши да је овој књизи претходио Лексикон међународног права.
 
Учесници на представљању књиге сагласни су у констатацији да је реч о делу које има своје место у свакој библиотеци, јер је реч о изузетно поузданом и исцрпном водичу за разумевање односа у Европи и свету на почетку XXI века.
 
Више од 5.000 одредница пружа исцрпан преглед развоја међународног права и свеобухватан увид у политичке, безбедносне, економске, финансијске и друге међународне односе током историје и данас. Обрађује појмове из области дипломатије, међународне политике, економије, међународног јавног, приватног, привредног и униформног права, војна и безбедносна питања, битке, ратове, ратно и хуманитарно право, мировне и друге међународне конференције и уговоре, међународне спорове, проблем разоружања, људска права, међународно кривично право, право мора, речно право, космичко право, право заштите човекове средине, политичку географију (историјску и актуелну), све важније универзалне и регионалне међународне организације... Даје објашњења међународноправних, политичких, економских и других института, уз безброј статистичких података и историјских занимљивости. Уз готово сваку одредницу дати су порекло термина, његов еквивалент на енглеском језику и упутнице на сродне појмове обрађене у Речнику.