СУДСКА ПРАКСА КРИВИЧНОПРАВНЕ МАТЕРИЈЕ
СУДСКА ПРАКСА КРИВИЧНОПРАВНЕ МАТЕРИЈЕ Књига друга (2018–2020)
прво издање, 2020, 14 х 20 цм, 468 стр., броширан повез, ћирилица
978-86-519-2611-5
Пуна цена:
1.100,00 ДИН

Цена на сајту:
1.045,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
990,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Друга књига је наставак представљања судске праксе у области кривичноправне материје у раздобљу од 2018. до средине 2020. Ово издање садржи 400 сентенци и образложених извода из судских одлука, ставова и мишљења из кривичноправне материје. Коришћене су одлуке виших судова, апелационих судова, Врховног касационог суда и Уставног суда Србије. У односу на прво издање заступљен је већи број судских одлука, али се није  инсистирало на интегралном тексту образложења. Избор делова образложења, међутим, не умањује корисност и практичну примењивост ове књиге, јер је одабран  најрелевантнији део одлуке.

Новина у збирци јесте то да садржи и одлуке у вези са институтима мање заступљеним у првом издању, као што су трошкови кривичног поступка и признање окривљеног да је учинио кривично дело. Осим тога, груписане су и одлуке који се односе на поступање судова по Закону о одузимању имовине проистекле из кривичног дела. Садржај и регистар појмова, који се налазе у последњем делу књиге, служе прегледнијем коришћењу сентенци и образложених извода из судских одлука.

Никола Пантелић је заменик јавног тужиоца у Трећем основном јавном тужилаштву у Београду. Објавио је више од стотину стручних текстова и одговора на питања кривичноправне материје у часописима Правни инструктор и Lege artis, као и десетак научних чланака, кривичноправне и уставноправне материје, у домаћим и регионалним часописима.