ДОК АНЂЕЛИ СПАВАЈУ I и II
ДОК АНЂЕЛИ СПАВАЈУ I и II
у две књиге
прво издање, 2009.
17 х 24 цм, 412 стр.
тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0208-9 (књига 1); прво издање, 2009.
17 х 24 цм, 416 стр.
тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0209-6 (књига 2)
978-86-519-0208-9
Пуна цена:
3.850,00 ДИН

Цена на сајту:
3.657,50 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Популарни  ТВ серијал који је померио границе класичног телевизијског интервјуа, tête á  tête. Свака емисија изазивала је својеврсне реакције у јавности како због избора гостију, тако и због аутентичности приступа и изванредног новинарско-истраживачког рада Марине Рајевић-Савић. Оригинална питања, као и апсолутно нови, веома необични углови сагледавања интервјуисаних личности главни су епитети тог ТВ серијала, емитованог на III каналу ТВ Београд, БК телевизији и Студију Б.

Промоција књига ДОК АНЂЕЛИ СПАВАЈУ

08. децембар 2009.

У Клубу – књижари – галерији Гласник у уторак 8. децембра представљена је књига Док анђели спавају (у два дела) Марине Рајевић-Савић.

О књизи су говорили:

Гојко Тешић

Петар Арбутина

Драгана Ћећез-Иљукић

и Марина Рајевић-Савић

Док анђели спавају, у издању Службеног гласника, обједињују избор антологијских  интервјуа који својим преласком из усмене у писану реч не губе на квалитету већ потврђују да је реч о публицистици за сва времена, о разговорима Марине Рајевић-Савић с најинтересантнијим и најзначајнијим личностима наше епохе, међу којима су патријарх Павле, Мира Алечковић, Матија Бећковић, Муфтија Јусуфспахић, Момо Капор, Оливера Катарина, Емир Кустурица, Владика Григорије, Љуба Поповић, Ева Рас, Мира Ступица, Зоран Славнић, Љуба Тадић и др.

Владета Јеротић је у предговору за књигу Док анђели спавају  записао да је „o Марини Рајевић-Савић и лако и тешко писати – лако је за онога ко је лично упознао Марину, а онда и гледао њене емисије, а тешко је, због сложености њене личности, а и тематске разноврсности њених емисија, као и карактерне и професионалне вишебојности њених саговорника“.

Популарни ТВ серијал Док анђели спавају померио је границе класичног телевизијског интервјуа, têtе á têtе. Свака емисија изазивала је својеврсне реакције у јавности како због избора гостију, тако и због аутентичности приступа и изванредног новинарско-истраживачког рада Марине Рајевић-Савић. Оригинална питања, као и апсолутно нови, веома необични углови сагледавања интервјуисаних личности, главни су епитети тог серијала, емитованог на Трећем каналу ТВ Београд, БК телевизији и Студију Б.

Академик Никола Милошевић својевремено је такође изузетно похвално говорио о Марини Рајевић-Савић и емисији Док анђели спавају.

 „У телевизијској журналистици, Марина Рајевић-Савић име је достојно поштовања. Њена емисија Док анђели спавају засигурно спада међу најбоља и најоригиналнија остварења у том жанру. За ову прилику посебно би ваљало издвојити умеће ове ауторке да на истанчан и продубљен начин гради психолошке портрете својих сабеседника, не повређујући при том никад ниједном речју њихово достојанство и њихов интегритет. Циљ ауторке није да дочара једну политичку раван склопа личности с којом се за разговор определила, већ да наслика њен лик, онолико колико се то речју може на један што целовитији и обухватнији начин. А одабир својих сабеседника врши полазећи од два кључна мерила: од оцене њихових достигнућа у области духа и од тога у коликој се мери издвајају оним што се назива изразитом индивидуалношћу“.