ПОРЕСКА УТАЈА У ПОЛИЦИЈСКОЈ И СУДСКОЈ ПРАКСИ
ПОРЕСКА УТАЈА У ПОЛИЦИЈСКОЈ И СУДСКОЈ ПРАКСИ Усаглашено са изменама кривичног, процесног и пореског законодавства закључно са 30. јуном 2019. године
друго измењено и допуњено издање, 2019, 14 х 20 цм, 388 стр., броширан повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2424-1
Пуна цена:
990,00 ДИН

Цена на сајту:
841,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
742,50 ДИН
+ (трошкови доставе)

Пореска утаја, као веома специфично кривично дело и једно од основних кривичних дела у области финансијског криминала, и раније је у нашој законодавној и судској пракси изазивала низ дилема.

У покушају да се у судској пракси и пракси откривања и гоњења пронађу одговори на најважније недоумице везане за кривично дело пореске утаје, аутор је анализирао процесна овлашћења надлежних органа. Други и централни део овог приручника садржи обимни коментар кривичног дела пореске утаје из члана 229. КЗ-а, односно из члана 225. Кривичног законика. Трећи део под називом „Из бележнице аутора“ садржи кратак осврт на специфичне случајеве пореских утаја из личног искуства аутора, с обзиром на то да се дуги низ година бави практичним питањима утаје пореза, најпре као припадник Управе криминалистичке полиције, Управе за борбу против организованог криминала и Пореске полиције, а потом и као адвокат односно бранилац у бројним кривичним поступцима за кривично дело пореске утаје од 2008. године.

У књизи је приказана веома обимна судска пракса првостепених и другостепених судова, као и Врховног касационог суда.