Налазите се | Аутори - Зоран Љ. Николић и Видоје Д. Голубовић
Зоран Љ. Николић и Видоје Д. Голубовић
Зоран Љ. Николић
Из Википедије, слободне енциклопедије
 
За остале употребе, погледајте чланак Зоран Николић.
Зоран Љ. Николић (1967), новинар и публициста, радио за Вечерње новости. Прву књигу Београд испод Београда (заједно са др Видојем Голубовићем) објавио је 2002. године. То истраживачко дело, које се бави заборављеним подземним објектима и другим тајнама које се крију испод престонице, за кратко време доживело је седам издања и често је на врху листа читаности.
 
Три године касније, 2005, као аутор потписује књигу Масонски симболи у Београду која истражује трагове које су у главном граду оставили слободни зидари и која већ има три издања и значајан број читалаца.
Априла 2007. године изненађује публику сатиричном књигом Глобализација за неупућене која се на саркастичан начин бави данашњицом, да би се 2010. године поново вратио истраживачком новинарству и публицистици, овог пута са Мирком Радоњићем, објављујући књигу Тајна Новог Београда. Током 2011. године објавио је и збирку поезије Декада, а Град тајни му је први роман. Активан у Ромском националном савезу.
 
Видоје Д. Голубовић
BELGRADE UNDERNEATH BELGRADE, eng
Поглед у књигу
BELGRADE UNDERNEATH BELGRADE, eng
An Invitation to a Journey through the Netherworld – the “Dark Vilayet” or the WonderlandThe underground world below large cities is not a mere part of human imagination. All civilizations, and this is especially true of the cities, being focal points of any more or less complex human community throughout history, get immersed in the ground with time. Contemporary inhabitants of each city on the face of the earth have only been the upper layer of a timeline, sprouting from the underground, which comprises many layers.'
прво издање, 2012
11,5 х 19,5 цм
244 стр.
броширан повез
енглески
ISBN: 978-86-519-1615-4
Пуна цена:
1.019,00 ДИН

Цена на сајту:
968,05 ДИН + (трошкови доставе)
Цена за чланове клуба са попустом:
917,10 ДИН
+ (трошкови доставе)
БЕОГРАД ИСПОД БЕОГРАДА
Поглед у књигу
БЕОГРАД ИСПОД БЕОГРАДА
Позив на путовање кроз тамни вилајет или земљу чудаПодземни свет испод великих градова није само предео људске уобразиље. Све цивилизације, а поготово сваки град, као чвориште сваке сложеније људске заједнице, с временом урањају у земљу. Садашњи житељи сваког града на земаљском шару тек су горња површ једног временског стуба који извире из подземља сачињеног од многих слојева. То сви знамо. Али оно што не знамо, или што превиђамо, јесте да је Београд од оних градова где су се природа и историја здружиле да створе узбудљиву подземну топографију.(Предраг Ј. Марковић)'
девето допуњено и измењено издање, 2012
15,5 х 22 цм
347 стр.
тврд повез
латиница
ISBN: 978-86-519-1479-2
978-86-519-1479-2
Пуна цена:
1.485,00 ДИН

Цена на сајту:
1.410,75 ДИН + (трошкови доставе)

Књигу тренутно не можете наручити од нас.