Налазите се | Аутори - Карл Маркс
Карл Маркс

Карл Маркс

Карл Хајнрих Маркс (нем. Karl Heinrich Marx; 1818 — 1883) је био утицајан немачки филозоф, економиста и револуционар. Иако је имао доста успеха као новинар и као филозоф, познат је по историјским анализама међукласних односа и конфликата.

Маркс је био потомак богате јеврејске породице. Његов отац, који је био адвокат, послао га је да студира право, међутим Карл је након прве године напустио право и прешао на филозофију.

Најзначајнија дела су му „Капитал“, у којем практично успоставља политичку економију као науку, и Комунистички манифест (у чијем је писању учествовао и Фридрих Енгелс), који поставља основне идеје које ће касније утицати на формирање и ширење комунистичког покрета у свету.

18. БРИМЕР ЛУЈА БОНАПАРТЕ
18. БРИМЕР ЛУЈА БОНАПАРТЕ
Државни удар који је средином деветнаестог века у Француској извршио Луј Бонапартa, нећак великог, али и озлоглашеног Наполеона, мислеће кругове тадашње Европе оставио је затеченим. Друштвена мисао тог времена била је неспремна и неспособна да схвати механизме који су довели до овог наоко бизарног, а несумњиво штетног догађаја. Као контраст француској и европској историјској конфузији, која није била кадра да се према реченом догађају интелектуално одреди управо због тога што је она, реченa конфузија, дакле, до њега и довела, у то време се јавља књига Oсамнаести бример Луја Бонапарте Карла Маркса, у којој револуционарни мислилац нуди бриљантну анализу света у ком узурпатор попут Бонапарте млађег нипошто не представља инцидент, него очекивану појаву.'
превео Хуго Клајн
прво издање, 2011.
13,5 х 20 цм, 180 стр.
броширан повез, латиница
978-86-519-0792-3
Пуна цена:
605,00 ДИН

Цена на сајту:
574,75 ДИН + (трошкови доставе)

Књигу тренутно не можете наручити од нас.