Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | Библиотека ДРУШТВО И НАУКА — Појединачна издања
18. БРИМЕР ЛУЈА БОНАПАРТЕ
18. БРИМЕР ЛУЈА БОНАПАРТЕ
превео Хуго Клајн
прво издање, 2011.
13,5 х 20 цм, 180 стр.
броширан повез, латиница
978-86-519-0792-3
Пуна цена:
605,00 ДИН

Цена на сајту:
574,75 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Државни удар који је средином деветнаестог века у Француској извршио Луј Бонапартa, нећак великог, али и озлоглашеног Наполеона, мислеће кругове тадашње Европе оставио је затеченим. Друштвена мисао тог времена била је неспремна и неспособна да схвати механизме који су довели до овог наоко бизарног, а несумњиво штетног догађаја. Као контраст француској и европској историјској конфузији, која није била кадра да се према реченом догађају интелектуално одреди управо због тога што је она, реченa конфузија, дакле, до њега и довела, у то време се јавља књига Oсамнаести бример Луја Бонапарте Карла Маркса, у којој револуционарни мислилац нуди бриљантну анализу света у ком узурпатор попут Бонапарте млађег нипошто не представља инцидент, него очекивану појаву.

Након више од века револуционарно-комунистичке и реалсоцијалистичке злоупотребе Марксовог дела – делимично узроковане погрешним проценама самог Маркса, делимично његовим погрешним читањима, што намерним, што ненамерним – и након једнако дуговечног, ако узмемо у обзир и протекле две деценије након глобалног слома на Марксовом делу засноване политичке праксе, још дуговечнијег оспоравања сваке вредности онога што је један од неспорно најзначајнијих мислилаца у историји човечанства написао – јавља се потреба за његовим новим, острашћености лишеним читањем.

Будући да по идејној и идеолошкој дезоријентацији коју живи, данашњи свет неодољиво подсећа на Француску Луја Бонапарте, читање ове књиге представља идеалан први корак повратка Марксовом делу.
.Личне исправе и документа можете огласити неважећим и у свим Гласниковим малопродајним објектима!