Налазите се | Аутори - Борис Беговић
Борис Беговић

Борис Беговић

Борис Беговић је рођен 1956. године у Београду, у којем је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је на Економском факултету Универзитета у Београду 1979. године, а на истом факултету је магистрирао 1985. године и докторирао 1990. године, одбранивши докторску тезу коју је припремио на London School of Economics. У више наврата боравио је на дужим и краћим усавршавањима у иностранству (London School of Economics, University of Cambridge, University of Bristol и JFK School of Government, Harvard University итд). Области његовог професионалног интересовања обухватају економску анализу права, индустријску организацију, теорију економске регулације, антимонополску политику, примењену микроекономску анализу и урбану економику. За ванредног професора на предмету Политичка економија на Правном факултету Универзитета у Београду (Основи економије) изабран је јануара 2002. године. На последипломским студијама (смер Економска анализа права), предаје микроекономску анализу, антимонополску политику и економску регулацију.

У својој досадашњој професионалној каријери др. Беговић је био истраживач у више института (Југословенски институт за урбанизам и становање, Економски институт итд), предавао је на Економском факултету у Београду и био је сарадник неколико домаћих и страних консултантских компанија, као и самостални консултант. Члан је и Научног друштва Савеза економиста СЦГ. Члан је редакције часописа Финансије и Економика предузетништва. Одржао је, као гост, предавања и семинаре на: University of Lancaster, London School of Economics, University of Cambridge, University Liverpool, World Bank, European Bank for Reconstruction and Development, US Department of Justice (Antitrust Division) итд. Био је главни економски саветник потпредседника Савезне владе у периоду од јесени 2000. године до почетка 2002. године, бавећи се углавном повратком наше земље у међународну финансијску заједницу, решавањем питања спољног дуга и либерализацијом спољнотрговинских токова. Био је члан радних група за израду нацрта Закона о приватизацији и Закона о телекомуникацијама (2001. године). Налази се на месту председника Центра за либерално-демократске студије из Београда.

ИНСТИТУЦИОНАЛНИ АСПЕКТИ ПРИВРЕДНОГ РАСТА
ИНСТИТУЦИОНАЛНИ АСПЕКТИ ПРИВРЕДНОГ РАСТА
…Нека најпре буде безрезервно дата општа оцена да је у питању једно неоспорно значајно дело, један прилог који  ће у професионалној литератури оставити трајан и задуго препознатљив траг, један допринос који ће припадници професије користити током низа будућих година, књига којој ће се опетовано враћати, и то увек са уочљивим спознајним добитком…Љубомир Маџар'
саиздаваштво са Центром за либерално-демократске студије
прво издање, 2011.
15 х 23 цм, 424 стр.
броширан повез, латиница
ISBN: 978-86-519-1152-4
Пуна цена:
1.320,00 ДИН

Цена на сајту:
660,00 ДИН + (трошкови доставе)

Књигу тренутно не можете наручити од нас.