Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | ЕКОНОМСКА ЕДИЦИЈА
ИНСТИТУЦИОНАЛНИ АСПЕКТИ ПРИВРЕДНОГ РАСТА
ИНСТИТУЦИОНАЛНИ АСПЕКТИ ПРИВРЕДНОГ РАСТА
саиздаваштво са Центром за либерално-демократске студије
прво издање, 2011.
15 х 23 цм, 424 стр.
броширан повез, латиница
ISBN: 978-86-519-1152-4
Пуна цена:
1.320,00 ДИН

Цена на сајту:
660,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.
…Нека најпре буде безрезервно дата општа оцена да је у питању једно неоспорно значајно дело, један прилог који  ће у професионалној литератури оставити трајан и задуго препознатљив траг, један допринос који ће припадници професије користити током низа будућих година, књига којој ће се опетовано враћати, и то увек са уочљивим спознајним добитком…

…Стога нека у закључку буде додато још само то да је књига на високом аналитичком нивоу (математика, модели и све што уз њих иде), да је настала уз консултовање готово невероватно широке (савремене светске) стручне литературе, да представља најпотпунији преглед једног броја врло актуелних сегмената у новијој светској теорији привредног развоја и да је, за овај тип обрађиване, објективно тешке материје, изванредно, готово примерно јасна. Људима који су озбиљно заинтересовани за праћење теорије привредног развоја данас у свету, ова књига ће силно олакшати увиде у њене новије резултате и уштедети много труда.

Љубомир Маџар

…Због чега су неке земље богате, а неке сиромашне? Читање ове књиге помаже нам да дођемо до одговора на ово питање. Већ у првом делу књиге, концизан и јасан преглед модела ендогеног привредног раста, као и коментар њихових основних налаза, пружа нам путоказ ка тим одговорима. А у другом делу књиге, посвећеном институцијама као фундаменталном објашњењу привредног раста, налазимо одговоре на питање у томе које су то институције благотворне са становишта привредног раста и просперитета и како настају те институције. То омогућава читаоцу да сам, опремљен свим тим знањима, у сваком конкретном случају, дође до сопственог закључка о пореклу богатства или сиромаштва неке земље.

Иван Вујачић