Налазите се | Аутори - Небојша Богуновић
Небојша Богуновић

Небојша Богуновић

Истраживач Београда и националне прошлости

• Небојша Богуновић је закорачио у седму деценију новинарског живота, а последње две је испунио публицистичким радом, посветивши се историји Београда и Србије.

• Рођен је 1932. у Дрвару, где је почео школовање, али је гимназију и Правни факултет завршио у Београду. У новинарство је ступио врло млад. Био је међу ауторима првих емисија београдске телевизије, њен дописник из Хрватске 1959-63, да би од 1964. радио у информативној служби Скупштине Београда, а од 1972. као начелник Одељења за штампу.

• Од 1982. је главни и одговорни уредник часописа "Ревија Београда" који је 1976. основао с групом истакнутих београдских новинара. Био је и оснивач и први директор Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ.

• Седамдесетих година је у "Политици" уређивао популарну рубрику "Из старог Београда", а 1968. са Дивном Ђурић-Замоло објављује монографију "Београд са старих фотографија".

• Осим дела "Успон Србије - од Првог српског устанка до Првог светског рата", писао је и историјске књиге "Под заставом Карађорђа", "Којекуде Србијо", "Српско-црногорска размеђа" и друге.

ВИШЕВЕКОВНО РУСКО-СРПСКО ПРИЈАТЕЉСТВО
Поглед у књигу
ВИШЕВЕКОВНО РУСКО-СРПСКО ПРИЈАТЕЉСТВО
Изнетим историјским чињеницама Богуно­вић побија лажи о томе да Русија никад није помогла Србији и да Срби немају разлога да буду захвални Русима.'
прво издање, 2013
17 x 24 цм
329 стр.
броширан повез
ћирилица
ISBN: 978-86-519-1695-6
Пуна цена:
1.100,00 ДИН

Цена на сајту:
220,00 ДИН + (трошкови доставе)

Књигу тренутно не можете наручити од нас.