ВИШЕВЕКОВНО РУСКО-СРПСКО ПРИЈАТЕЉСТВО
Поглед у књигу
ВИШЕВЕКОВНО РУСКО-СРПСКО ПРИЈАТЕЉСТВО Улога Русије у обнови српске државности
прво издање, 2013
17 x 24 цм
329 стр.
броширан повез
ћирилица
ISBN: 978-86-519-1695-6
Пуна цена:
1.100,00 ДИН

Цена на сајту:
220,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

У књизи Вишевековно руско-српско прија­тељство приказани су историјски подаци који доказују да везе и односи између Србије и Русије имају дубоке корене и дугу традицију. Oбрађен je и период 1804–1839. и приказани учешће и помоћ Русије у борби српског наро­да за ослобођење од вишевековног турског ропства и стварање сопствене државе. Руски званичници су увек сматрали да је аутономни статус Србије у оквиру Турског царства први корак ка стицању потпуне независности и стварању самосталне српске државе.

Посебно место посвећено је војном анга­жовању Русије у Првом српском устанку и учешћу руске војске и српских устаника у борбама на Штубику, Малајници... као и на­порима руског двора да финансијски помог­не Карађорђеву борбу.

Аутор такође говори о помоћи руске владе да у устаничкој Србији профункционише правни систем и да се поставе темељи држав­не управе.
 
Изнетим историјским чињеницама Богуно­вић побија лажи о томе да Русија никад није помогла Србији и да Срби немају разлога да буду захвални Русима.