Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | Библиотека ДРУШТВО И НАУКА — Појединачна издања
РАДНО МЕСТО ПОД СУНЦЕМ
РАДНО МЕСТО ПОД СУНЦЕМ
приредио Небојша Попов
саиздаваштво са Res publicom и Luxol-farmacijom
друго издање, 2011.
14 х 20 цм, 332 стр.
броширан повез, латиница
978-86-519-0963-7
Пуна цена:
254,63 ДИН

Цена на сајту:
241,90 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.
Текстови објављени у књизи тичу се једне, за људски живот, суштинске теме – теме рада.

Око низа истраживачких новинарских текстова објављених у листу „Република“, бројних докумената, апела и писама председницима влада, стоји случај зрењанинске Југоремедије и једна истинска животна драма у којој се с једне стране налазе радници – акционари који се боре за своја радна места и виталност предузећа, а с друге власт која силом наметане приватизације ризикује пропаст фирме.

Тек када се текстови о догађајима у различитим временским периодима сакупе на једном месту, постају видљиви дугорочни трендови у привреди, друштву и држави. Отворена су многа питања, a Небојша Попов отворио је она која се тичу одговорности за покретање ратова, злочина и пљачки, уништавања привреде, друштва и културе.

Како људи постају „топовско месо“, „гласачки материјали“ или „стечајна маса“, а како настају аутономне личности и слободни грађани? Које идеје, теорије и идеологије подстичу разарање или стварање? Зашто се тако мало пажње посвећује борби за живот самих радника? Надамо се да ће читање књиге Радно место под сунцем придонети развоју личне и опште културе.