Налазите се | БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА | Едиција УМЕТНОЛОГИЈА | Колекција УМЕТНОСТ У ТЕОРИЈИ И ИСТОРИЈИ
ПРЕДЕЛИ
ПРЕДЕЛИ Џон Берџер о уметности
приредио Том Овертон, превео Миодраг Марковић, прво издање, 2019, 16 x 22,5 цм, 372 стр., броширан повез, латиница, ISBN 978-86-519-2376-3
Пуна цена:
1.870,00 ДИН

Цена на сајту:
1.776,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.683,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
„Ја се дивим и волим књиге Џона Берџера... Још од времена Лоренса није било писца који придаје такву пажњу чулности света док, у исто време, одговара императивима савести. Он је чудесан уметник и мислилац."

Сузан Зонтаг

Књига Предели. Џон Берџер о уметности је последња књига Џона Берџера, и представља компилацију есеја од 1950. до данас, које је уредио Том Овертон.

Као један од најутицајнијих интелектуалаца нашег доба, врсни приповедач и мислилац, Џон Берџер изазива читаоце да преиспитају сваку претпоставку о улози креативности у својим животима.  У овој сјајној збирци различитих дела, од есеја, кратких прича, песама и превода, откривамо како је Берџер дошао до свог јединственог начина посматрања, и како га око уметника, у овим текстовима, чини приповедачем, а не критичарем. Он одаје почаст писцима и мислиоцима који су утицали на њега – Валтеру Бењамину, Рози Луксембург, Бертолту Брехту...

Књига Предели. Џон Берџер о уметности – као и књига Портрети – употпуњавају путовање кроз историју уметности, које ће бити интелектуално мерило у годинама које долазе.