ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛИТЕТ
ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛИТЕТ
друго измењено и допуњено издање, 2018, 16 х 24 цм, 736 стр., тврд повез, ћирилица, ISBN 978-86-519-2173-8
Пуна цена:
1.870,00 ДИН

Цена на сајту:
1.776,50 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.683,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

„Ново издање књиге Организовани крими­налитет – појам, појавни облици, кривична дела и кривични поступак у одређеној мери је измењено и допуњено у односу на претходно издање, до чега је делимично дошло како услед жеље аутора да се текст књиге у адекватној мери допуни новим садржајима, тако и због одређених промена у релевантним областима нашег и, иначе, последњих година веома динамичног кривичног законодавства.

Промене су највеће у делу књиге посвећене материјалним кривичноправним аспектима организованог криминалитета, посебно у сегменту текста који се односи на кривична дела против привреде, која или у пракси истовремено представљају и садржај организованог криминалитета, или на известан начин имају, односно могу имати релевантне везе с организованим криминалитетом. Ове промене су делимично произишле и из новела нашег Кривичног законика, које су усвојене у новембру 2016, а које највећим делом ступају на снагу 1. марта 2018, односно од тада почињу да се примењују.

Мање допуне у тексту књиге односе се и на одређене теоријске аспекте, што подразумева и нека нова, односно ʼновозапаженаʼ и ʼновоанализиранаʼ разматрања у домену појма организованог криминалитета, као и у односу на неке феноменолошко-историјске аспекте организованог криминалитета...“

                                                                       (из Предговора другом издању)