ДОБА СЕКУЛАРИЗАЦИЈЕ
ДОБА СЕКУЛАРИЗАЦИЈЕ
саиздаваштво са Албатросом плус
прво издање, 2011.
15 х 23 цм, 872 стр.
тврди повез, латиница
ISBN: 978-86-519-1108-1
Пуна цена:
2.420,00 ДИН

Цена на сајту:
550,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.
Питање веровања и места Бога у савременом свету, барем у његовом економски најразвијенијем делу – једно је од најкомпликованијих и најконтроверзнијих питања доба у ком живимо.

Модерна противречност западног политичког секуларизма и на хришћанској традицији засноване, свеобухватне друштвене праксе преплиће се, наиме, са постмодерним прожимањима и сударима секуларних и несекуларних цивилизација, при чему се понекад реалнијом чини могућност да ће „назадни“ концепт политичке религије победити „напреднији“ концепт цивилног друштва, враћајући свет у стање мање или више отворених крсташких ратова, него да ће се остварити утопијски сценарио глобалног мултикултуралног раја. А изнад свега и пре свега, остаје суштински проблем да цивилизација која је покушала да убије сопственог, монотеистичког Бога, није успела да понуди, нити је понудити могла, алтернативну визију спасења.

Службени гласник и Албатрос плус су 2011. године као заједничку публикацију објавили српско издање Доба секуларизације Чарлса Тејлора, у преводу Слободана Дамњановића и Слободана Дивјака.

Ово дело, које амерички социолог Роберт Бел сматра „најбољом књигом коју је прочитао током свог животног века“, представља „синтезу задивљујућих размера“ у оквиру које Тејлор, користећи изузетну ерудицију и способност аналитичког мишљења, полемише са свим постојећим тумачењима секуларизације и њених перспектива.

Оригинална, енглеска верзија Доба секуларизације светло дана је угледала 2007. године и за кратко време добила ласкаву оцену најзначајнијег дела овог аутора, канадског теоретичара друштва ког представници светске интелектуалне елите сматрају једним од најзначајнијих мислилаца нашег времена.

Dodajte komentar
Тренутно нема коментара за одабрану књигу. Будите први који ће написати коментар.