ДОБА СЕКУЛАРИЗАЦИЈЕ
ДОБА СЕКУЛАРИЗАЦИЈЕ
саиздаваштво са Албатросом плус
прво издање, 2011.
15 х 23 цм, 872 стр.
тврди повез, латиница
ISBN: 978-86-519-1108-1
Пуна цена:
2.420,00 ДИН

Цена на сајту:
550,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.
Питање веровања и места Бога у савременом свету, барем у његовом економски најразвијенијем делу – једно је од најкомпликованијих и најконтроверзнијих питања доба у ком живимо.

Модерна противречност западног политичког секуларизма и на хришћанској традицији засноване, свеобухватне друштвене праксе преплиће се, наиме, са постмодерним прожимањима и сударима секуларних и несекуларних цивилизација, при чему се понекад реалнијом чини могућност да ће „назадни“ концепт политичке религије победити „напреднији“ концепт цивилног друштва, враћајући свет у стање мање или више отворених крсташких ратова, него да ће се остварити утопијски сценарио глобалног мултикултуралног раја. А изнад свега и пре свега, остаје суштински проблем да цивилизација која је покушала да убије сопственог, монотеистичког Бога, није успела да понуди, нити је понудити могла, алтернативну визију спасења.

Службени гласник и Албатрос плус су 2011. године као заједничку публикацију објавили српско издање Доба секуларизације Чарлса Тејлора, у преводу Слободана Дамњановића и Слободана Дивјака.

Ово дело, које амерички социолог Роберт Бел сматра „најбољом књигом коју је прочитао током свог животног века“, представља „синтезу задивљујућих размера“ у оквиру које Тејлор, користећи изузетну ерудицију и способност аналитичког мишљења, полемише са свим постојећим тумачењима секуларизације и њених перспектива.

Оригинална, енглеска верзија Доба секуларизације светло дана је угледала 2007. године и за кратко време добила ласкаву оцену најзначајнијег дела овог аутора, канадског теоретичара друштва ког представници светске интелектуалне елите сматрају једним од најзначајнијих мислилаца нашег времена.