ПРАКТИКУМ ЗА ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ С ПРИЛОЗИМА
ПРАКТИКУМ ЗА ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ С ПРИЛОЗИМА
прво издање, 2016, 16 x 24 цм, 480 стр., броширан повез, ћирилица ISBN 978-86-519-0546-2
Пуна цена:
1.320,00 ДИН

Цена на сајту:
1.254,00 ДИН + (трошкови доставе)

Цена за чланове клуба са попустом:
1.188,00 ДИН
+ (трошкови доставе)

Практикум за примену Закона о оружју и муницији намењен је првенствено полицијским службеницима и другим запосленима у Министарству унутрашњих послова (даље: МУП), али и другим лицима задуженим за примену новог Закона о оружју и муницији (даље: ЗОМ), као што су судије, тужиоци, правна лица и предузетници који се баве оружјем, приватни детективи и други. Практикум може бити од користи и физичким или правним лицима и предузетницима који се баве или намеравају да се баве пословима обучавања у руковању ватреним оружјем, поправљањем и преправљањем оружја, прометом оружја и основних делова оружја и муниције. Taкође, Практикум може послужити и осталим чиниоцима у систему безбедности, односно систему производње и промета оружјем (нпр. изабраним лекарима, приватном сектору безбедности, произвођачима оружја, увозницима и извозницима оружја и муниције, овлашћеним сервисерима и др.).

Практикум садржи интегрални текст ЗОМ-а с детаљним коментарима и објашњењима казнених одредби инкорпорираних уз одговарајући члан ЗОМ-а.  Одредбе ЗОМ-а успешно су повезане с одредбама претходног закона, али и свим осталим прописима у домаћем правном систему и релевантним европским и међународним правним актима. Аутор као примере наводи обрасце разних докумената који се користе у раду МУП-а РС, здравствених установа и других лица која примењују ЗОМ с циљем појашњења методологије рада полицијских службеника и других лица задужених за примену овог закона. Oбрасци се налазе у садржају текста коментарисаних одредаба, а не као посебне целине, што ће омогућити максимално позитиван пренос знања и применљивости у обављању професионалних дужности полицијских службеника, других лица задужених за спровођење овог закона и осталих корисника Практикума.

Практикум у прилогу садржи све подзаконске акте који су донети на основу и ради извршавања ЗОМ-а, интегралне текстове домаћих закона с објашњењима казнених одредби инкорпорираних уз одговарајући члан и њихове подзаконске прописе (нпр. Закон о производњи и промету наоружања и војне опреме, Закон о извозу и увозу наоружања и војне опреме итд.). Ово издање садржи и превод текста Директиве Савета Европе 477/91, пречишћен Директивом 51/08, који до сада није постојао у стручној литератури.