Налазите се | БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА | ЕКОНОМСКА ЕДИЦИЈА
ТРЖИШНО РЕШЕЊЕ
ТРЖИШНО РЕШЕЊЕ
прво издање, 2010.
15 х 23 цм, 332 стр.
броширан повез, ћирилица
978-86-519-0429-8
Пуна цена:
968,00 ДИН

Цена на сајту:
220,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Књига Тржишно решење представља провокативан покушај групе млађих аутора либералне оријентације да изнесу свој поглед на свет и обрачунају се са раширеним заблудама о томе како ствари функционишу. Писана једноставним, често полемичким стилом, ова књига представља драгоцен допринос бољем разумевању како текућих мука Србије, тако и могућности за њихову елиминацију. Доминантне теме књиге су политика и економија, али су јасно присутне и психологија, социологија, културна критика и слично. Основни став књиге је уверење да слобода представља и највећу вредност по себи и темељ најбољег државног уређења. (Бошко Мијатовић)


Представљање књиге ТРЖИШНО РЕШЕЊЕ
 
26. Мај 2010.


У Клубу – књижари – галерији Гласник у уторак, 25. маја, представљена је књига Тржишно решењечији су аутори Лазар Антонић, Жељка Бутуровић, Сузана Игњатовић, Александар Стевановић, Иван Јанковић, Марко Пауновић и Славиша Тасић.

Књига Тржишно решење садржи избор текстова објављиваних претходне три године на блогу „Тржишно решење“ који постоји од 2006. године када су Тасић и Јанковић објавили прве текстове. Убрзо им се придружила Сузана Игњатовић, потом и Пауновић и Антонић. Нешто касније текстове су почели да објављују и Бутуровић и Стевановић, а портал „Тржишно решење“ постао је веома читан и утицајан.

О књизи су, поред уредника Гласникове „Економске библиотеке“ Бошка Мијатовића, говорили аутори текстова сада објављених и у књизи –  Стевановић, Пауновић и Тасић.

Аутори су истакли да су блог су од оснивања пратиле позитивне реакције, али и да су тек недавно постали свесни да је изузетно читан и популаран и међу политичарима и другим утицајним личностима.

„Та популарност овог блога је била и један од мотива да се објави књига и на тај начин сачувају текстови који су објављивани на њему“, објаснио је Мијатовић.

 „Књига представља провокативан покушај групе млађих аутора либералне оријентације да изнесу свој поглед на свет и обрачунају се са раширеним заблудама о томе како ствари функционишу. Писана једноставним, често полемичким стилом, ова књига представља драгоцен допринос бољем разумевању како текућих мука Србије, тако и могућности за њихову елиминацију. Доминантне теме књиге су политика и економија, али су јасно присутне и психологија, социологија, културна критика и слично. Основни став књиге је уверење да слобода представља и највећу вредност по себи и темељ најбољег државног уређења“, навео је Мијатовић у рецензији књиге.