ПИРОТСКИ ЛЕКСИКОН
Поглед у књигу
ПИРОТСКИ ЛЕКСИКОН
прво издање, 2012.
19 х 26 цм, 380 стр.
тврди повез, ћирилица
ISBN: 978-86-519-1244-6
Пуна цена:
4.583,00 ДИН

Цена на сајту:
550,00 ДИН + (трошкови доставе)


Књигу тренутно не можете наручити од нас.

Пирот је после Ниша, други град у Србији који је добио свој лексикон. Саиздавачи дела са скоро 400 страна и више од 1.100 одредница су Гласник и Општина Пирот.

Лексикон има више од 1.100 одредница са више од 20.000 података. У припреми и реализацији овог издања је дуже од три године радило деветоро уредника и стотинак сарадника.

 „Реч је о капиталном делу – најзначајнијој публикацији која се икада појавила у Пироту.“  Томислав Панајотовић, уредник Пиротског лексикона


Представљен ПИРОТСКИ ЛЕКСИКОН
18. Април 2012.

У Клубу – књижари – галерији Гласник у уторак, 17. априла представљен је Пиротски лексикон.

О Лексикону су говорили: Миливоје Стефановић, уредник едиције Лексикони градова Србије, Владан Васић, председник Општине Пирот, Томислав Панајотовић, уредник Пиротског лексикона.

Пирот је тако, после Ниша, други град у Србији који је добио свој лексикон. Саиздавачи дела са скоро 400 страна и више од 1.100 одредница су Гласник и Општина Пирот.

Панајотовић је рекао да је реч о капиталном делу – најзначајнијој публикацији која се икада појавила у Пироту.

„Лексикон је нешто чиме се не може похвалити сваки град у Србији; међу 25 градова који ће имати свој лексикон, Пирот је после Ниша, други град“, рекао је Панајотовић и додао да је на Лексикону, дуже од три године, радило деветоро уредника и стотинак сарадника.

Према његовим речима, Лексикон има више од 1.100 одредница са више од 20.000 података који су подложни корекцији.

Стефановић је подсетио да нема много градова у Србији који имају свој лексикон, док је Васић нагласио да се труд после три и по године исплатио и да је овај град добио заиста вредно дело.

„Пирот треба да буде срећан што је добио такво капитално дело и надам се да ћемо у догледно време Лексикон превести и на енглески“, казао је он. Истакао је и да је реч о некој врсти енциклопедије града и да се нада да ће Лексикон доживети више издања и преживети испит и суд времена.

Погледајте видео материјал са промоције: