Налазите се | БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА | Колекција СКЛАДИШТЕ
ЗБОГ ЧЕГА СМО И С КИМ ВОЈЕВАЛИ?
Поглед у књигу
ЗБОГ ЧЕГА СМО И С КИМ ВОЈЕВАЛИ?
прво издање, 2012
11,5 х 19,5 цм
163 стр.
броширан повез
ћирилица
ISBN: 978-86-519-1429-7
Пуна цена:
275,00 ДИН

Цена на сајту:
99,00 ДИН + (трошкови доставе)

Акцијска цена:
99,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДАЈИ КЊИГА НА САЈТУ И АКТУЕЛНИМ АКЦИЈАМА
Цена за чланове клуба са попустом:
99,00 ДИН
+ (трошкови доставе)
Последњих година, када се говори Великом отаџбинском рату, готово да је прихваћено мишљење да је за тај рат крив СССР, а да Победа није била победа, него пораз.
 
Рат, наводно, није вођен за право на живот нације, нити за очување народа у светској историји, него за америчку демократију.
 
Ова теза се безочно шири у западним мас-медијима. Њоме оперишу као нечим што се само по себи подразумева у Савету Европе – тој IV либералној Интернационали, умишљеном идеолошком ментору што дели „сертификате на цивилизованост“.
 
* * *
 
Може ли се остајати верним Отаџбини и њеним исконским, наслеђеним националним интересима, чак и онда када све у држави изазива критику и разочарање? Бива ли идеалне државе без несавршенстава и грешака? Када је умесно и правомерно расправљати о држави, а кад је нација дужна уздигнути се над тим, одложити расправе поводом уређења државе и објединити се да би заштитила Отаџбину, иначе потом неће имати шта да разматра, јер уопште неће ни бити никаквог потом? У томе се ваља разабрати, пошто цео тај круг питања дотиче дубинске основе историј­ске свести нације, од које зависи њена будућност.