Налазите се | Службени гласник убудуће сарађује и са Факултетом политичких наука

Службени гласник је данас потписао још један уговор о пословној сарадњи са образовном институцијом, у склопу своје нове стратешке опредељености за одржање позиције лидера у промоцији научне и културне мисли и издавање већег броја високошколских уџбеника. Од сада Гласник ће сарађивати и са Факултетом политичких наука Универзитета у Београду. Уговор су потписали директор Јавног предузећа Службени гласник Младен Шарчевић и декан Факултета проф. др Драган Симић.
„Данас смо потписали уговор о сарадњи са Службеним гласником. Велико ми је задовољство што сам данас овде да и на овај начин, кровним уговором, заокружимо нашу сарадњу са водећим издавачем у Србији и трасирамо наше будуће кораке. У свим областима у којима Факултет политичких наука има смерове, дакле европским студијама, студијама међународних односа, спољне политике, политикологије, у свим тим областима можемо заједничким издањима да обогатимо фонд књига и литературу у нашој земљи. Ово је крупан корак и за нас као установу високог школства да са нашим водећим издавачем на овај начин систематски у будућности планирамо сарадњу“, рекао је Драган Симић.
„Прве пројекте ћемо покренути управо са Факултетом политичких наука на релацији тројног уговора са Европском комисијом и Министарством за европске интеграције, јер желимо да дамо предност друштвеној науци и мислимо да је то веома добро и за професоре и за студенте. Радићемо заједничке едиције, преводе дела аутора из Европске уније, тако да ћемо обогатити факултетске библиотеке у свим нашим високошколским установама“, рекао је Младен Шарчевић.
У наредном периоду Службени гласник очекују нова потписивања уговора о оваквом виду сарадње, чиме ће додатно учврстити свој положај лидера у промоцији културне и научне мисли.