Налазите се | Делима Станислава Винавера Награда за издавачки подухват на Сајму књига у Подгорици
Награда за најбољи издавачки подухват на актуелном, 10. Међународном сајму књига у Подгорици додељена je Делима Станислава Винавера, које чини 18 књига, објављених у саиздаваштву Службеног гласника и Завода за уџбенике.
 
Та одлука саопштена је у недељу, 10. маја, а у образложењу жирија, који су чинили проф. др Сања Томовић Шундић, проф. др Синиша Јелушић и академска сликарка Марина Вешовић, наведено је да је реч о издавачком подухвату који „изузетно доприноси нашој укупној духовности“.
 
Дела Станислава Винавера груписана су у два кола. Друго коло објављено је недавно и заокружује омаж једном од најистакнутијих интелектуалаца модерне српске књижевности и културе XX века. Обилују богатом иконографском грађом коју чине бројни аутографи Винаверових текстова, илустрације и фотографије. Приредио их је највећи и најзначајнији проучавалац Винаверовог опуса проф. др Гојко Тешић, а уредница издања је Милка Зјачић Аврамовић.
 
Недавно им је додељена и Специјална награда на Салону књига у Новом Саду, док је прво коло, које је објављено 2012, исте године добило Награду за издавачки подухват године на 57. Међународном београдском сајму.