Налазите се | Гласник на фестивалу књиге „Сви смо ми читаоци“

Од 21. априла до 1. маја сви љубитељи књиге моћи ће да посете Гласников штанд на фестивалу књиге „Сви смо ми читаоци“, који ће бити организован на Врачарском платоу, у оквиру обележавања Светског дана књиге и ауторског права (23. април).

Љубитељи књига најбољег издавача у 2015. моћи ће да учествују и у акцијама које Гласник организује, као и да купе одређана Гласникова издања по посебно повољним ценама, уз попусте до 90 одсто. Осим тога, свим грађанима с чланском картом библиотека из текуће календарске године Гласник ће у својим књижарама, на Светски дан књиге, омогућити бесплатно учлањење у Клуб читалаца, чиме се остварује попуст од 25 одсто на Гласникова издања током читаве године.

Четврти фестивал књиге „Сви смо ми читаоци“ биће отворен игроказом по мотивима романа Николете Новак Тако ми је причао Будимир. У оквиру фестивала, у понедељак 25. априла, у 14 сати, на Врачарском платоу биће изведен програм за младе „Сви смо ми читаоци“, који ће водити Љубивоје Ршумовић. Током програма биће одиграна и представа Чик погоди ко се воли, која говори о правим људским вредностима, поштењу, пријатељству, искрености и љубави. У оквиру фестивала на Врачарском платоу биће организована и продајна изложба књига.

Фестивал књиге „Сви смо ми читаоци“, културни догађај који доприноси унапређењу и развоју читалаштва, организује Удружење издавача и књижара Србије у сарадњи с надлежним институцијама и установама и Привредном комором Београда. Учесници су многе установе културе, библиотеке, издавачи, књижаре, аутори и други делатници из области књижевности и издаваштва, који ће својим насловима и програмима скренути пажњу на важност читања и учинити да књиге постану доступније.

Удружење издавача и књижара Србије део је и кампање „Негујмо српски језик“, коју подржавају многобројни књижаре и издавачи широм Србије. У оквиру сарадње између Народне библиотеке Србије и Удружења издавача и књижара Србије у 83 књижаре у 23 града широм земље биће одобрени попусти за све грађане са чланском картом библиотека из текуће календарске године.

У Библиотеци града Београда, у петак 22. априла, од 12 до 13 часова, одржаће се традиционална акција „Сви смо у библиотеци!“, током које ће познате личности радити као библиотекари. На платоу испред библиотеке наступаће група „Black and White“, која ће изводити танго музику. У излозима Библиотеке града Београда биће изложени радови ученика Техничке школе Дрво арт настали у оквиру међународне радионице „Дизајн игралиште“. Изложба траје до 30. јуна.