Налазите се | Представљена изабрана дела Исидоре Бјелице

Промоција изабраних дела Исидоре Бјелице у издању Службеног гласника одржана је данас у Гласниковој књижари „Геца Кон“, у присуству породице књижевнице и бројних личности из културног живота. О делима књижевнице која је кроз свој опус показала да популарна књига може истовремено бити и ваљана литература разговарали су књижевник Игор Маројевић и Петар Арбутина, директор Сектора за издавање књига у Службеном гласнику и уредник издања. 
Књижевник Игор Маројевић истакао је да је читајући књигу Господар сретних предмета, којој се и данас диви, схватио да је она много другачија од свега онога што се писало у српској постмодерни. „У тој књизи приповедачица се поиграва значењем, тако да се у сваком тренутку свака тврдња може сматрати иронијом. Код нас се иронија не примећује, а иронија је била главно књижевно средство Бјелице не само у књижевним делима него и наступима и перформансима. То је јако богата проза, где се види велики драматуршки таленат, лирски таленат, али и оно што је најзначајније – смелост синтезе да све то обухвати у доба када је постмодернизам код нас био доста једнообразан“, додао је Маројевић. 
„Исидора Бјелица стално је одлазила корак даље и сама на неки начин померала не само своје личне и књижевне границе него и границе жанра. Међутим, у српској књижевности није типично, очекивано ни добро дочекано да један писац пише и говори на директан и истинит начин како је то радила Бјелица“, истакао је Петар Арбутина.  
Он је додао да данас, нажалост, живимо у чаршији где је многогласје у ствари једногласје, у којем не постоји никакав плурализам мишљења, док је Исидора својим делима, кроз широк дијапазон мишљења, на врло креативан и зрео начин, и кроз врло добру књижевну игру, показала српским постмодернистима како би у ствари постмодерна требало да изгледа.  
Одабрана дела обухватила су издања Тајни живот славних Српкиња, Мој деда Луј Витон, Краљице сербске, Последњи хришћанин, Српкиња, као и Санта Марија.