Налазите се | Гласнику награда УЛУПУДС-а за књигу Метохија
Гласнику награда УЛУПУДС-а за књигу „Метохија"
25. ОКТОБАР 2013.
 
Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС) доделило је у четвртак, 24. октобра, своје традиционалне сајамске награде, а међу добитницима признања је и Гласник који је награђен за опремање књиге Метохија Милана Ивановића.
 
Девет диплома додељено је издавачима и ауторима на 58. Међународном београдском сајму књига, а признања ће бити уручена у петак, 25. октобра у сали „Слободан Селенић“.
 
Одлуку је донео жири чији је председник Давид Вартабедијан, члан Сликарско-графичке секције УЛУПУДС-а, а остали чланови Светлана Јовичић из Секције за теорију, критику и историју примењене уметности и Вукица Микача из Секције уметничке фотографије.
 
Тежећи да дају највећи допринос очувању културних вредности, ИК Прометеј и ЈП Службени гласник објавили су књигу Метохија Милана Ивановића, недавно преминулог секретара Одбора за Косово и Метохију САНУ и цењеног проучаваоца наше историјске баштине.
 
Метохија је књига о јужном делу српске државе, написана на четири стотине страница и садржи 325 илустрација. Подељена је на тринаест поглавља која су обухватила Метохију од средњег века до савременог стања.