Налазите се | Две награде фестивала ПАЗИ ШТА ЧИТАШ за ГЛАСНИКОВА издања!

Два Гласникова вредна издања награђена су признањима актуелног фестивала ФесК хуманистика, култура, уметност „Пази шта читаш“.

Kњига ПОДАЦИ ЗА ИСТОРИЈУ СРПСКЕ ЦРКВЕ И НАРОДА Из путничких записника Ивана Степановича Јастребова је награђена у категорији „књига која има трајну вредност или остварује важан научни допринос", док је у категорији „за вредно репринт издање старе књиге која има обележја непролазне вредности" награду добило фототипско издање ГОРИЧКИ ЗБОРНИК.

Фестивал је отворен управо свечаном доделом награда у четвртак 1. октобра, а признања је у име Гласника примио један од Гласникових уредника, који је уредио и књигу ПОДАЦИ ЗА ИСТОРИЈУ СРПСКЕ ЦРКВЕ И НАРОДА – Борисав Челиковић.

Пети фестивал ФесК „Пази шта читаш“ окупља више од 50 издавача хуманистике, културе и уметности, а биће одржан од 1. до 4. октобра на отвореном платоу на Теразијама 34 у Београду, у организацији издавачке куће ХЕРАеду из Београда. Концепт фестивала је увек исти – усмерен ка истицању значаја издаваштва у националној култури Србије и глобалних трендова мултидисциплинарног приступа овим областима.