Налазите се | Службени гласник потписао уговор о сарадњи и са Академијом техничких струковних студија Београд

Данас, 1. марта, директор јавног предузећа Службени гласник Младен Шарчевић и председник Академије техничких струковних студија Београд, др Марина Стаменовић, потписали су уговор о пословној сарадњи с циљем узајамне помоћи и заједничког иступања у оквиру својих делатности.
Уговор конкретизује сарадњу у три области. Прва се односи на образовање и обуку, и у оквиру ње ће се неговати заједничке вредности у вези с прилагођавањем образовних процеса текућим и будућим потребама, сарадњом с домаћим и иностраним школама и факултетима и заједничком логистиком у домену наставне и стручне литературе. Такође, Службени гласник ће омогућити праксу свим заинтересованим студентима.
Друго, прецизирана је и сарадња у склопу стручно-истраживачке и уметничке делатности, при чему ће се планирати и развијати стручно-истраживачка делатност од заједничког значаја и презентовати достигнућа у области развоја нових производа, технологија и поступака.
„Данас поново потписујемо уговор о пословној сарадњи с једном значајном образовном установом, чиме се шири мрежа институција с којима делимо заједничку визију образовања младих кадрова, а нарочито нас радује што ће неки од њих обављати праксу у нашем предузећу. Такође, следеће године нас очекује и потписивање уговора о дуалном образовању с Академијом техничких струковних студија“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.
Треће, уговор се тиче и заједничког развијања и коришћења кадровских потенцијала, што је предуслов развоја производних, услужних, образовних, стручно-истраживачких и уметничких процеса, пројеката и подухвата.
„Један од приоритета Академије техничких струковних студија Београд јесте остваривање пословно-техничке сарадње с институцијама које имају заједничка интересовања и визију. Велика је част и задовољство сарађивати са Службеним гласником, како у оквиру стручно-истраживачке и уметничке делатности, тако и у организацији праксе за студенте Академије“, изјавила је др Марина Стаменовић, председник Академије техничких струковних студија Београд.
Подсећамо, јуче је потписан сличан уговор о пословној сарадњи с Академијом техничко-уметничких струковних студија у Београду, а сутра ће бити потписан и уговор о сарадњи с Универзитетом у Београду.