Налазите се | Службени гласник и Агенција за квалификације потписали меморандум о сарадњи

ЈП Службени гласник, у складу са својом опредељеношћу да буде предводник промоције образовне и научне мисли, потписао je серију уговора о пословној сарадњи са образовним, научним и културним установама. С тим у вези, данас је потписан меморандум о сарадњи са Агенцијом за квалификације, који су потписали директор Гласника Младен Шарчевић и директор Агенције проф. др Часлав Б. Митровић.

„Част ми је што ћемо наставити сарадњу са професором Митровићем у било ком облику, јер је увек до сада била успешна. Агенција за квалификације, као национална агенција, показала се жилавом и у старту квалитетном институцијом, која је започела решавање проблематике признавања диплома. Од тада до данас успешно је доносила реформе које се тичу измене и допуне стандарда квалификације ради усклађивања са новинама утврђеним прописима у области образовања и у области рада и запошљавања, припрема предлога стандарда квалификације и вођења евиденције о професионалном признавању“, изјавио је директор Гласника Младен Шарчевић.

Службени гласник и Агенција за квалификације су се овим меморандумом обавезали на сарадњу у изради оних публикација за које постоји обострани интерес, а Гласник ће све заједничке публикације учинити доступним у малопродајној мрежи својих књижара широм Србије. Такође, стране уговорнице ће заједничким снагама радити на имплементацији и промоцији Националног оквира квалификације Републике Србије (НОКС).

„Након извесних преговора и планирања, дошао је дан да потпишемо овај меморандум о сарадњи са Службеним гласником, којим ћемо овековечити досадашње добре односе. Службени гласник је издавачка кућа са којом имамо сарадњу у публиковању стандарда квалификације, а са овим меморандумом почиње квалитетна сарадња, у смислу остваривања заједничких планова за добробит Србије у наредном периоду“, изјавио је директор Агенције за квалификације проф. др Часлав Б. Митровић.

Стране уговорнице су се обавезале на заштиту међусобних интереса при општењу са трећим странама, у духу добре сарадње.