Налазите се | Гласникова књига у ужем избору за награду „Никола Милошевић"
Књига ЂОРДАНО БРУНО И КОМУНИКАЦИЈА – Превођење идеја Александре Манчић у издању Службеног гласника, налази се у ужем избору за награду „Никола Милошевић“.
 
Ово издање је објављено у колекцији Гласник уредника Јовице Аћина.
 
Реч је о књизи која нуди увод у теоријско и поетичко читање Ђордана Бруна, филозофа сукоба и парадокса, филозофа посвећеног стварању екуменске филозофије у којој се међусобно супротстављене перспективе и привидно противречни ставови могу помирити у далекосежну визију човекових тежњи.
 
Ауторка овог издања, Александра Манчић, јединствени је истраживач у нашој модерној култури, врсни познавалац мистичке књижевности и теорије и поетике превођења.
 
Настављајући продубљено студирање у области коју је такорећи прва артикулисала у свету – у области превођења идеја, у овој књизи полази, као од кључне, од забелешке Џона Флорија, Бруновог пријатеља и преводиоца Монтењевих Есеја на енглески: From translation all science had it’s of-spring. Овај вишезначан, вишесмеран или барем реверзибилан исказ да је читава наука с превођењем доживела процват покреће размишљања о сложеним односима између мишљења и превођења.
 
Жири у саставу: Мило Ломпар, Слободан Грубачић и Драган Проле (председник) разговараће о књигама из ужег избора и изабрати добитника на јавној седници, коју ће из свог студија, 27. јануара, од 13 сати, преносити оснивач награде, Радио Београд 2.
 
Биће то 14. пут да се додељује признање са именом истакнутог српског теоретичара, професора и академика – Николе Милошевића.