Налазите се | Службени гласник потписао уговор о пословној сарадњи са Универзитетом уметности у Београду
Данас је у згради Ректората Универзитета уметности у Београду, на Косанчићевом венцу, потписан уговор о пословној сарадњи између Службеног гласника и овог Универзитета, којим се узајамно гарантује сарадња на будућим пројектима и у пословним подухватима. Уговор су потписали директор Гласника Младен Шарчевић и ректор Универзитета проф. др Мирјана Николић. Осим њих, свој потпис на уговор су ставили и декани сва четири факултета у саставу Универзитета уметности: декан Факултета примењених уметности Горан Чпајак, декан Факултета музичке уметности Љиљана Несторовска, декан Факултета драмских уметности Милош Павловић и декан Факултета ликовних уметности Радош Антонијевић.
„Наше реалне амбиције су да Гласник превазиђе своје досадашње пословне праксе, а окосницу тог плана пре свега чини ширење малопродајне мреже, како би наша издања била доступна широм Србије. Такође, у тим књижарама би се нашли и уџбеници чије издавање је предвиђено нашом стратегијом пословања. Већи број публикованих уџбеника односио би се на све ступњеве образовања. Капацитети наших штампарија су заиста импозантни, због тога желимо да их искористимо што је више могуће. На овај начин ће Гласник у своје пословање увезати књижевност, науку, високо образовање, али и евроинтеграције, будући да смо начелно дошли до договора са министарством задуженим за ово поље“, рекао је директор Јавног предузећа Службени гласник Младен Шарчевић.
Осим што се Универзитет обавезао да ће своје пројекте за штампу поверавати Гласнику, сва издања настала заједничким снагама наћи ће се у свим књижарама у Србији које су под окриљем Службеног гласника.
„Велико ми је задовољство што једна респектабилна издавачка кућа попут Службеног гласника жели да отвори своје могућности и капацитете потребама Универзитета уметности. Овај споразум о пословној сарадњи није само техничког карактера, који нам омогућава да своја издања штампамо у Гласниковим штампаријама, већ нуди могућност и других начина сарадње, пре свега учешће наших професора у изради националних уџбеника“, истакла је ректор Универзитета уметности проф. др Мирјана Николић.
У општењу са трећим странама уговорне стране ће штитити међусобне интересе, а очекују се и други бројни пројекти, попут реализације идеје да се дизајнирају видео-игре са тематиком српских бајки, нпр. „Баш-Челика“ и „Немуштог језика“, а очекује се и велики допринос професора Универзитета у изради националних уџбеника.
Овај споразум је нови у низу споразума са високообразовним институцијама, који је Гласник потписао у склопу своје нове опредељености за национално издаваштво, а наредни уговори се могу очекивати већ следеће недеље.