Налазите се | Партнерство Службеног гласника и Саобраћајног факултета
Данас је Јавно предузеће Службени гласник потписало још један споразум о пословној сарадњи са факултетом под окриљем Универзитета у Београду. Овог пута је директор Службеног гласника Младен Шарчевић свој потпис ставио на уговор заједно са деканом Саобраћајног факултета Небојшом Бојовићем.
Ова сарадња је проистекла из заједничког увиђања да је Србија саобраћајна прекретница која спаја исток и запад, а инфраструктура се развија великом брзином, због чега је такву ситуацију неопходно испратити и из академског угла.
„Саобраћајном факултету је заиста велико задовољство што може да буде део пословне сарадње са Службеним гласником, који без сумње представља националну институцију, и жеља нам је да саобраћајно инжењерство и саобраћајне науке добију позицију коју треба да заузимају у српском друштву а, наравно, ово је један од подесних инструмената да будемо што присутнији и посебно захваљујем господину Шарчевићу што је препознао ту идеју, и што смо иницијативу и идеју успели да доведемо до циља“, изјавио је декан Саобраћајног факултета Небојша Бојовић.
Овим уговором је предвиђено продубљивање сарадње и узајамна помоћ у иступању у оквиру делатности и повезаности у промоцији научне, образовне и културне мисије коју уговорне стране остварују у српском друштву кроз заједничке канале које је основала Република Србија.
„У блиској перспективи нас чека и сарадња са Министарством за евроинтеграције и са Европском делегацијом у Србији, где се припрема нова стручна библиотека из разних области, а велику пажњу ћемо посветити управо саобраћајном инжењерству, јер Србија као транзитна земља интензивно развија своју инфраструктуру. Сматрам да ће младим људима много значити додатна литература коју би тешко нашли ван Србије“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.
Као и осталим значајним образовним институцијама са којима Гласник има сарадњу, Саобраћајном факултету ће бити омогућено штампање материјала по најнижим могућим ценама, уз излагање заједничких публикација у књижарама широм Србије.
Такође, у општењу са трећим странама, стране се обавезују на заштиту међусобних интереса.