Налазите се | Службени гласник представио своја издања на штанду Амбасаде РС на Међународном подгоричком сајму књига

Током посете Међународном подгоричком сајму књига, где су на штанду Амбасаде Републике Србије изложена издања Службеног гласника као највећег српског државног издавача, директор Службеног гласника Младен Шарчевић посетио је и подгоричку Гимназију „Слободан Шкеровић“, једину гимназију у главном граду Црне Горе, коју похађа око две и по хиљаде ученика. Том приликом библиотеци су поклоњена вредна издања књига Службеног гласника.
„Са руководством Гимназије смо остварили добре контакте, а желећи да им омогућимо да неке нове садржаје што брже усвоје, повезаћемо ову школу са IX београдском гимназијом, Гимназијом ’Руђер Бошковић’ из Београда и Гимназијом ’Светозар Марковић’ из Ниша“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.
Овом приликом директор Службеног гласника посетио је и Српску кућу у Подгорици, кровну институцију српске науке, културе, уметности и информисања у Црној Гори, где је разматрана могућност промоције националних садржаја у чијем креирању учествује Службени гласник, а који су битни грађанима Црне Горе који се национално или само културно укључују у токове српске културе.
Приликом посете Сајму књига директор се упознао и са Иваном Ивановић, представницом водеће црногорске издавачко-књижарске куће „Нова књига“ у оквиру које послује 13 књижара у Црној Гори и која већ има изузетну сарадњу са Службеним гласником. Договорено је да се настави дистрибуција Гласникових издања кроз малопродајни ланац ове компаније, те да се сарадња прошири, не само кроз промет и трговину књигама већ и заједничким издавачким пројектима од интереса за оба издавача.
Са правним тимом из Подгорице разматране су могућности да Службени гласник, као правни следбеник некадашњег „Службеног листа Југославије“, поврати власништво над књижаром коју је ово предузеће некада држало у Подгорици, како би се Гласникове књиге поново нашле у директној понуди љубитељима добре и лепе књижевности у том граду.
Као институција са важном улогом на пољу културе, науке и образовања, Службени гласник настоји да очува квалитетну литературу и учини је доступном на ширем подручју које је прожето српском књижевношћу и културом. Пружањем подршке образовним и културним институцијама ван Србије, нарочито у земљама региона Западног Балкана, Службени гласник показује снажну опредељеност да подржи развој културе читања и обогаћивање библиотечких фондова квалитетном књижевношћу која сведочи о високим дометима српске културе.