Налазите се | Награда „Ранко Радовић“ за књигу ИТИНЕРЕРИ: МОДЕРНА И МЕДИТЕРАН
Награда „Ранко Радовић“ за 2015. годину додељена је у понедељак, 21. децембра, Љиљани Благојевић за дело ИТИНЕРЕРИ: МОДЕРНА И МЕДИТЕРАН – Траговима архитеката Николе Добровића и Милана Злоковића, која је недавно објављена у издању Гласника и Архитектонског факултета Универзитет у Београду.

Жири је овој књизи доделио награду у категорији за критичко-теоријске текстове о архитектури, урбанизму и граду.
Свечана додела Награде „Ранко Радовић“ организована је у Задужбини Илије Милосављевића Коларца. У Музичкој галерији Задужбине Илије М. Коларца на дан доделе је отворена и изложба која ће трајати до 25. децембра, на којој су презентовани сви учесници конкурса.

ИТИНЕРЕРИ: МОДЕРНА И МЕДИТЕРАН објављени су у Гласниковој колекцији „Уметност у теорији и историји“, коју је уредила Милка Зјачић Аврамовић.
Књига има око 250 фотографија, од којих се неке први пут објављују јер потичу из различитих музеја и приватних збирки, тако да она, осим изузетно вредног и занимљиво писаног текста, поседује и посебан визуелни идентитет. Дело прати не само медитерански опус архитеката Николе Добровића и Милана Злоковића већ и њихове животне путеве и утицаје Медитерана на њихове остале грађевине.