Налазите се | Отворена Гласникова књижара у Тутину

Данас је у Тутину свечано отворена књижара Службеног гласника у којој ће Тутинци убудуће моћи да одаберу квалитетна издања из богате понуде. Отварању књижаре присуствовали су председник општине Тутин Салих Хот са сарадницима и извршни директор Гласниковог сектора за публикације у области образовања и васпитања, високог образовања и науке др Душан Кићовић.
Тим поводом Душан Кићовић је изјавио: „Тутин је изабран и препознат од стране Службеног гласника као један од најмлађих градова у Европи и сматрамо да Гласник мора да се окрене најмлађој популацији и да је усмери на дела која се пре свега односе на културу. Размишљали смо и правили анализе који су то градови приоритет за отварање у целој Србији. После Суботице ви сте први град у коме је наша књижара отворена.“
Председник општине Салих Хот изразио је задовољство што је присуствовао отварању књижаре која ће, како каже, давати посебну ноту културе овом граду. „Ово је пре свега простор који је и по садржају и по обиму послова које обавља Службени гласник веома значајан за локалну самоуправу и ми ћемо ту бити добри партнери. Овакав објекат у овом делу Србије досад је једини отворен и у том смислу ја још једном захваљујем што су одабрали баш Тутин“, изјавио је Салих Хот.
У новој књижари, 28. у нашој малопродајној мрежи, сви заинтересовани ће моћи да пронађу бројна вредна издања Гласника и других издавача, стручну литературу, као и уџбенике, сувенире, школски и канцеларијски прибор.
Гласник на овај начин наставља да се развија као модерна компанија која послује према европским стандардима, негујући уједно нашу традицију и културу. Наш приоритетан циљ није само да промовишемо своја издања већ и да штитимо интересе шире друштвене заједнице, пропагирајући праве вредности. Један од начина за остваривање ових циљева јесте управо и ширење наше књижарске мреже.