Налазите се | Награда „Златни прстен“ за Гласниковог аутора

Међународна књижевна награда „Златни прстен“ за укупни стваралачки опус додељена је у четвртак, 7. априла, српском песнику и књижевнику Ненаду Грујичићу.

То је четврто признање које је  Грујчићу додељено у последњих годину дана, а једно од њих, награда „Браћа Мицић“, додељено му је за за књигу Руку на срце, објављену 2014. у издању Гласника.

Лауреат је након саопштавања одлуке о добитнику награде, између осталог, истакао да је заговорник оних виђења која награде сматрају важним крајпуташима у простору и времену. „Награде су својеврсна замена за целовиту друштвену бригу о појединцу на мапи културе, уметности и духа“, констатовао је Грујичић.

Угледну награду „Златни прстен“ додељују издавачка кућа Феникс из Скопља и Фондација за културну и научну презентацију и афирмацију „Македонски Презент“.  Награда ће добитнику бити уручена у другој половини маја, а међу досадашњим добитницима били су песници и писци из Јапана, Турске, Енглеске, Украјине, Србије, Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Македоније.