Налазите се | Потписан уговор о пословној сарадњи са Пољопривредним факултетом

Јавно предузеће Службени гласник данас је потписало нов споразум о пословној сарадњи са образовном институцијом. Реч је о уговору о сарадњи са Пољопривредним факултетом Универзитета у Београду, који су потписали директор Гласника Младен Шарчевић и декан овог факултета проф. др Душан Живковић.
„Мислим да је врло корисно да високообразовна институција, која је део Београдског универзитета, има могућност да сарађује на пољу издаваштва са Службеним гласником на једном високом нивоу. И раније смо сарађивали на обострано задовољство, а данашњим потписивањем правимо нови корак, којим обезбеђујемо да и у будућности радимо на професионалан и добар начин“, изјавио је проф. др Душан Живковић, декан Пољопривредног факултета.
„Факултети који трају више од века, као што је Пољопривредни факултет, веома су стабилне и развојне високошколске установе, а намера Службеног гласника јесте да буде генерални издавач у области високог образовања и науке, те нам је с тим у вези данашње потписивање споразума изузетно важно. Значајан партнер ће бити и Министарство за европске интеграције, које ће нам омогућити да дођемо до нових преведених наслова из свих научних области, чиме ћемо обезбедити професорима универзитета и истраживачима да дођу до што квалитетнијег штива“, изјавио је Младен Шарчевић, директор Службеног гласника.
Службени гласник ће услуге своје штампарије учинити доступним по повлашћеним ценама, а друга страна је сагласна да ће своје потребе за штампом задовољити управо уз Гласникову помоћ.
Такође, у општењу са трећим странама стране уговорнице су се обавезале да штите међусобне интересе, што ће поспешити испуњавање уговорних обавеза у доброј вери.
У наредном периоду Службени гласник очекују нова потписивања уговора, чиме ће додатно учврстити свој положај лидера у промоцији културне и научне мисли.