На бини 21. међународног салона књига у Новом Саду, у четвртак 23. априла, представљено неколико новијих Гласникових издања објављених у библиотеци Саборник.

Том приликом је било речи о књигама: СРПСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛАЦ У ПОЛИТИЦИ Политичка биографија Јована Жујовића – Ђорђа Ђурића, СПОРОВИ АУТОНОМИЈЕ ВОЈВОДИНЕ – Књига прва: 1961–1974. Слободана Бјелице и МРЖЊЕ, РАТОВИ, ДЕМОНИ ХРИШЋАНСКОГ СВЕТА Дарка Гавриловића.

О књигама су говорили др Слободан Бјелица, др Ђорђе Ђурић, др Небојша Петровић и уредник библиотеке Саборник  Борисав Челиковић.

Kњига Спорови око аутономије Војводине даје одговоре на питања као што су: да ли је 1974. била година од које је кренуо суноврат југословенске федерације или је то био почетак „златног доба“ аутономне Војводине, али и питање откуд Војводини аутономија – питања која се често постављају а понекад и злоупотребљавају у нашем јавном животу.

Kњига Српски интелектуалац у политици приказује политичку биографију Јована Жујовића који припада нараштају политичара интелектуалаца који је од почетка XX века до 1918. предводио српски народ у довршењу дела започетог 1804. године. Жујовић није био у најужем кругу предводника те генерације, али његов живот скоро да је парадигма за њу.

Kњига Мржње, ратови, демони хришћанског света, како је записао њен аутор, није историја добрих дела хришћана нити прича о поуздању с којим су они крочили правим путем свог Учитеља, јер тек местимично спомиње истинске примере хришћанског живљења, али јесте одраз његовог трагања за собом.