Налазите се | Потписан уговор којим се предвиђа сарадња Службеног гласника и Универзитета у Београду

У просторијама Ректората Универзитета у Београду, данас, 2. марта, потписан је уговор о пословној сарадњи између директора Јавног предузећа Службени гласник Младена Шарчевића и ректора Београдског универзитета проф. др Владана Ђокића. Овај уговор је нови у низу којим се овековечује сарадња Гласника и образовних установа Републике Србије. Као и до сада, циљ потписивања уговора јесте продубљивање међусобне сарадње у областима од интереса.
Уговором је предвиђена сарадња приликом публикације оних издања за која постоји заинтересованост обе стране. Ова чињеница иде у прилог новој оријентацији Службеног гласника ка издавању већег броја универзитетских уџбеника. Заузврат, Универзитет се обавезао да ће посредовати код факултета да се самостално или заједно с Универзитетом укључе у издавачке подухвате са Службеним гласником.
„Универзитет у Београду је засигурно најважнија образовна институција у Републици Србији. Из тог разлога, потписивање овог уговора је од велике важности за наше предузеће, нарочито стога што ће пружити могућност за још већу посвећеност издавању универзитетских уџбеника. Такође, Службени гласник је најавио и спајање за Заводом за уџбенике, а такав процес се не може одиграти без подршке академске заједнице“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.
Како истиче Шарчевић, подршка академске заједнице ће бити од велике важности и приликом израде националних уџбеника, јер ће управо она дати коначан печат о томе које теме ће у њих бити уврштене.
Између осталог, уговор предвиђа да Универзитет, када је год у могућности, послове штампања материјала повери Службеном гласнику, а заузврат ће добити најбоље могуће услове – однос цене и квалитета.
„Задовољство ми је што данас потписујемо споразум о сарадњи са Службеним гласником, једним од наших најзначајнијих предузећа. Овај споразум се тиче заједничких корака који ће придонети афирмацији и једне и друге институције. Пре свега, у питању је издаваштво великог броја часописа и монографија које су неопходне Универзитету, при чему ће нам Гласник помоћи у штампању, будући да поседује неопходне капацитете“, изјавио је ректор Београдског универзитета проф. др Владан Ђокић.
Такође, цене штампања ће бити пријемчивије за универзитетске професоре, истакао је Ђокић.
Стране уговорнице обавезале су се да ће штитити углед друге стране у иступању и општењу с трећим странама.
Ове недеље већ су потписани уговори о пословној сарадњи с Академијом техничко-уметничких струковних студија и Академијом техничких струковних студија, а сутра ће бити склопљен уговор и са Технолошко-металуршким факултетом у Београду.