Налазите се | Договорена сарадња Службеног гласника и Географског факултета Универзитета у Београду
Данас је Службени гласник овековечио сарадњу са још једном значајном образовном установом у Србији. Реч је о Географском факултету Универзитета у Београду, а споразум о пословној сарадњи потписали су директор Јавног предузећа Службени гласник Младен Шарчевић и декан Географског факултета Велимир Шећеров.
Уговором се предвиђа продубљивање сарадње која постоји већ дужи низ година, али се прецизира и сарадња у изради националних уџбеника.
„Постоји већ дубока традиција откад сарађују Географски факултет и Службени гласник, сада смо у договорима како то још да продубимо и унапредимо и у изради националних уџбеника и неких других посебних издања везаних за географске појаве и уопште дешавања у Србији и ван ње“, изјавио је декан Географског факултета Велимир Шећеров.
Договорена је и сарадња у издавању едиција које ће на одговарајући начин представити природна богатства Србије, од најстаријег националног парка, Фрушке горе, до највећег, Ђердапа.
„Посебно ми је драго јер су данас представници једне од најбитнијих високошколских установа потписали један од кровних уговора који значи и непосредну сарадњу Службеног гласника и самог факултета, али и ово о чему је и сам декан говорио, израду националних уџбеника који имају за циљ да се очува и појача учење и кроз национални идентитет. Радићемо и едиције које ћемо заједно осмислити, а везане су за очување идентитета Србије кроз националне паркове и кроз све друге ствари које се изучавају на самом факултету“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.
Као и до сада, обе стране су се обавезале да ће у општењу са трећим странама штитити заједничке интересе, а Службени гласник и током недеље очекује још потписивања уговора о пословној сарадњи са образовним институцијама, чиме се додатно утврђује позиција лидера у издаваштву високошколских уџбеника.