Налазите се | Потписан споразум који предвиђа сарадњу Службеног гласника и Института за европске студије

Службени гласник и Институт за европске студије потписали су споразум о пословној сарадњи, a потписници уговора, директор Службеног гласника Младен Шарчевић и директор Института за европске студије Миша Ђурковић, размотрили су сарадњу на публикацијама од заједничког интереса и услуге Гласникове штампарије.

„Након потписивања споразума са бројним универзитетима и другим образовним институцијама, почели смо да успостављамо и формалну сарадњу са више института. Данас потписујемо и споразум са Институтом за европске студије, у нади да ћемо наставити и убудуће да будемо на располагању нашој науци и култури и да се бавимо оним активностима које други издавачи квалификују као некомерцијалне. На тај начин окупљамо елиту српске научне мисли, независно oд тога ли су у питању природне или друштвене науке“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.

Службени гласник и Институт за европске студије су се овим споразумом обавезали на сарадњу у објављивању оних публикација за које постоји обострани интерес, а Гласник ће све заједничке публикације учинити доступним у малопродајној мрежи својих књижара широм Србије. Такође, Институт може да рачуна на повлашћене услове штампе у Гласниковој штампарији.

„Ми као Институт, али и као појединци већ имамо историју сарадње са Службеним гласником, који има врло специфичну и важну позицију у култури и издаваштву Србије. Ово је прилика да већ постојећу сарадњу формализујемо и поставимо на један правно уређени ниво, отварајући оквир за будућу сарадњу. У питању су наравно заједничка издања и промоције на пољу оног што је Гласник већ радио, а то су европске студије, европске интеграције, а у међусобном разговору смо увидели да постоји више поља на којима можемо да сарађујемо“, изјавио је директор Института за европске студије Миша Ђурковић.

Стране уговорнице су се обавезале на заштиту међусобних интереса при општењу са трећим странама, у духу добре сарадње.