Налазите се | Потписан уговор са Музејом жртава геноцида
Јавно предузеће Службени гласник данас је потписало нов споразум о пословној сарaдњи у циљу промоције науке и културе у Србији. Овом приликом предвиђена je сарадња са Mузејом жртава гeноцида. Уговор су потписали директор ЈП Службени гласник Младен Шарчевић и директор Музеја Дејан Ристић.
„Данас смо проширили мрежу институција са којима ће Гласник убудуће сарађивати у промоцији науке и културе. Музеј жртава геноцида је један истраживачки центар и мени је драго и као грађанину Србије и као човеку који се тиме бави кроз просветни систем да имамо такав центар. Ми морамо да користимо искуства и знања ове установе, као места где ћемо имати референтне податке и грађу за израду националних уџбеника, то је део нашег националног идентитета. Сарадња ће бити вишеструка, и у тој области и у области осталих издавачких пројеката и на сваком другом нивоу“, изјавио је Младен Шарчевић, директор Службеног гласника.
„Музеј жртава геноцида, као национална установа културе опредељена за неговање културе сећања на жртве геноцида, интензивира своју институционалну сарадњу и на националном и на међународном нивоу. Сарадња са Службеним гласником је од прворазредног значаја пре свега зато што се ради о респектабилном јавном предузећу и једном од наших најугледнијих издавача. Поље за сарадњу видимо пре свега у издаваштву, када су у питању уџбеници из националних предмета, стручна литература. Стручњаци, збирке и фондови Музеја жртава геноцида од данас ће бити у потпуности на располагању Службеном гласнику, његовим сарадницима и ауторима. Ово је један у низу примера добре праксе где се повезују сектори просвете и културе, науке и уметности. Радујемо се заједничким пројектима којимa ћемо афирмисати културу сећања на сопствене страдалнике, припаднике пре свега српског народа, пострадале невино у II светском рату“, изјавио је Дејан Ристић, директор Музеја жртава геноцида.
У наредном периоду Службeни гласник очекују нова потписивања уговора, чиме ће додатно учврстити свој положај лидера у промоцији културне и научне мисли.