Налазите се | Гласник на Сајму књига представио монографију о Петру Краљу
Гласник на Сајму књига представио монографију о Петру Краљу
26. ОКТОБАР 2013.
 
На Гласниковом штанду, на 58. Међународном београдском сајму књига, у петак, 25. октобрa, представљена је монографија о легендарном глумцу Петру Краљу Аните Панић, која носи назив КРАЉ, а која је управо објављена у издању Гласника.
 
У разговору су, осим ауторке, учествовали и Радомир Путник, писац и дугогодишњи телевизијски уредник, Мирјана Ђурђевић, глумица и студент Петра Краља и Гордана Милосављевић Стојановић, начелница Гласникове Службе за маркетинг и односе с јавношћу, али и чланови породице и бројни пријатељи легендарног глумца.
 
Гордана Милосављевић Стојановић је најпре наглaсила да је Петар Краљ име које је увек окупљало и још увек окупља велики број људи, што је потврђено и овом приликом.
 
Мирјана Ђурђевић је прочитала неколико одломака из књиге, а међу њима и уводни текст Аните Панић који почиње реченицом „Oво није бајка, али је прича о једном краљу...“
 
Радомир Путник је пожелео да као читалац честита Гласнику на изузетно опремљеној књизи која представља врхунац издавачког мајсторства, а што име Петра Краља и заслужује.
 
„Када говоримо о начину на који је писана књига, можемо закључити да је реч о неуобичајном, херменеутичком приступу једној биографији – делу које садржи једну аналитичку димензију уметности Петра Краља“, оценио је он.
 
Анита Панић је поручила да ће свако ко прочита књигу добити и одговор на питање зашто је она писана баш о Петру Краљу.
 
„Само писање је било изузетно тежак посао, али је тако увек када желите да направите нешто добро о неком ко је био најбољи у свом послу“, рекла је она.
 
Она је нагласила да књиге не би било без Гласника, његових уредника, лектора и дизајнера и да је реч о заоставштини за будућност која ће сваком ко је прочита указати на величину чувеног глумца.
 
Милица Краљ, ћерка легендарног глумца, закључила је да је у ова времена немара према правим вредностима, ова књига подвиг вредан дивљења јер она не слави само једног великог глумца, већ врлине једног честитог човека које данас често нису на цени.